Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cât ar putea lipsi Alexander Zverev din circuit în urma accidentării din semifinala Roland Garros

Bianca Dumitru

Actualizat 04/06/2022 la 18:34 GMT+3

Alexander Zverev a fost nevoit să se retragă, în timpul semifinalei de la Roland Garros cu Rafael Nadal, după 3 ore și 7 minute de joc, din cauza unei accidentări la gleznă. Germanul ar putea să stea departe de teren între 3 săptămâni și 3 luni.

Imaginile durerii! Alexander Zverev a revenit în cârje pe teren pentru a-și anunța retragerea

Alexander Zverev s-a accidentat la gleznă, în startul tiebreak-ului din setul 2 al meciului cu Rafael Nadal, după 3 ore și 7 minute de joc, fiind scos de pe teren într-un scaun cu rotile. După câteva minute, germanul a revenit în cârje, confirmând că nu mai poate continua partida, iar Nadal a obținut, astfel, calificarea în finala Roland Garros.
Unibet - Roland Garros 2022
Zverev a ajuns, în câteva secunde, de la posibilitatea de a deveni numărul 1 mondial la riscul de a rata următoarele două turnee de Grand Slam ale acestui an. Potrivit presei internaționale, sportivul de pe locul 3 ATP ar putea sta departe de teren cel puțin 3-5 săptămâni, având ulterior nevoie de alte 4 săptămâni pentru a-și recupera forma fizică.
Zverev a efectuat vineri seară primele investigații, așteptând în acest moment să afle dacă va trebui să fie supus unei intervenții chirurgicale sau nu. Potrivit medicului Claudio Zimaglia, ortoped la Academia Piatti, tenismenul ar fi suferit o entorsă în care a fost afectat și ligamentul colateral lateral al articulației talocrurale.
picture

Șoc în semifinala Nadal - Zverev! Germanul scos în scaunul cu rotile după o accidentare groaznică

Într-un caz deloc fericit, Alexander Zverev ar putea lipsi din circuit cel puțin 3 luni, ceea ce înseamnă că germanul nu ar putea reveni la timp nici pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, programat în perioada 29 august - 11 septembrie.
Sportivul de 25 de ani va primi un răspuns oficial în următoarele ore. Cert este că accidentarea pare a fi destul de gravă, Zverev începând să plângă și să urle de durere pe teren.
Citește și:

MISCHA ZVEREV, REACȚIE DUREROASĂ DESPRE ACCIDENTAREA FRATELUI SĂU

Fratele sportivului de pe locul 3 ATP a comentat accidentarea în direct pentru Eurosport Germania. Mischa Zverev a spus, din primele secunde, că este vorba despre o problemă gravă, punctând că, în caz contrar, tenismenul nu ar fi început să plângă.
"Sascha nu plânge niciodată! Trebuie să se fi întâmplat ceva rău! Este imposibil! Glezna a fost distrusă. Nu s-a putut ridica de jos. L-am auzit chiar țipând de durere", a reacționat el, în direct la Eurosport Germania, în timpul semifinalei dintre Rafael Nadal și Alexander Zverev.
Ulterior, în emisiunea Matchball, Mischa a adăugat: "Nu poți compara asta cu nimic. Când te accidentezi așa cum a făcut-o acum Sascha, o bucată din viață îți este luată pentru un anumit interval de timp pentru că nu poți merge, nu poți fi pe terenul de tenis.
Dar sunt situaţii mult mai rele, probleme mult mai grave în lumea de astăzi. Pierderea în semifinalele unui turneu de Grand Slam este cea mai mică problemă. Nici măcar nu este o problemă de lux, este lux pur", a spus expertul Eurosport.
Finalele Grand Slam-ului de la Roland Garros, al doilea al sezonului, sunt programate pe 4 și 5 iunie și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo