Unchiul și fostul antrenor al lui Rafa Nadal apreciază că la acest Roland Garros tomnatic condițiile de joc îi sunt favorabile lui Novak Djokovic, însă mărturisește că are încredere totală în abilitățile deținătorului trofeului, care l-a învins până acum pe sârb în șase dintre cele șapte meciuri directe de la Paris.
Toni Nadal, omul care i-a pus racheta de tenis în mână lui Rafa și care l-a învățat pe acesta să muncească până la epuizare, să își respecte toți adversarii și să nu dea vreodată vina pe condiții, mingi și să nu strice vreo rachetă de nervi, a devenit cel mai de succes antrenor din tenis, în perioada în care și-a antrenat nepotul, cu titluri de Grand Slam câștigate împreună.
"Finala nu va fi ușoară pentru Rafa, deoarece sunt mulți factori care înclină spre Novak Djokovic. Condițiile de joc îl avantajează. Dar nu am emoții, am încredere în nepotul meu. Voi urmări finala singur. Prefer să fie liniște în jurul meu la astfel de dueluri. Rafa știe că trebuie să își ridice nivelul de joc. Iar atunci când a fost nevoit să facă acest lucru, a reușit. Va trebui să producă cel mai bun tenis al său pentru a-l învinge pe Novak", a declarat Toni Nadal înaintea finalei de duminică, potrivit Tennis World USA.
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
ACUM O ORĂ

Rafael Nadal - Novak Djokovic, finala Roland Garros 2020

Nadal și Djokovic se înfruntă a 56-a oară într-un meci oficial al tenisului masculin, lăsând "Fedal"-ul la mile depărtare, cu cele 40 de dueluri. Este a noua finală de Grand Slam dintre cei doi, la egalitate cu Federer - Nadal.
Brad Gilbert a catalogat duelul dintre Nadal și Djokovic drept cea mai mare finală din istoria Erei Open a tenisului, un meci de "50-50". Cu un al 13-lea triumf, în a 13-a finală jucată de el pe "Chatrier", Rafa Nadal va egala recordul de 20 de titluri de Grand Slam deținut de Roger Federer și va deveni al doilea jucător din istoria tenisului masculin cu 100 de victorii la un Slam (după Federer - la Australian Open și Wimbledon). De partea cealaltă, Novak Djokovic luptă pentru a deveni primul jucător cu două seturi complete de trofee în cele patru Grand Slam-uri în Era Open.
Părerile experților Eurosport sunt împărțite în ceea ce privește rezultatul finalei Roland Garros 2020 dintre Novak Djokovic (#1) și Rafael Nadal (#2). Și pronosticurile comentatorilor Eurosport România sunt împărțite.
Tenis
Djokovic încearcă să-și spele imaginea după scandalul provocat în Australia! În ce investește sârbul
ACUM 2 ORE
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 6 ORE