Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, prima reacție după gestul care era să o coste descalificarea de la Roland Garros

Nicu Savin

Actualizat 26/05/2022 la 21:20 GMT+3

Irina Begu a oferit primele reacții după episodul nefericit în care a fost implicată și care era să o coste descalificarea de la Roland Garros. Sportiva noastră a declarat că regretă enorm cele întâmplate azi, dar este fericită că a putut continua partida cu Alexandrova, pe care a și câștigat-o ulterior.

Irina Begu, prima reacție după calificarea în turul 3 la Roland Garros! "Publicul m-a înțeles"

Irina Begu a fost astăzi protagonista celui mai tensionat moment de la Roland Garros. În setul decisiv al meciului cu Alexandrova, Irina s-a îndreptat spre bancă pentru a-și schimba racheta, dar frustrată fiind de ratarea unei lovituri anterioare a dat cu racheta de pământ. Din nefericire, racheta a sărit ciudat și a ajuns în tribună, fiind aproape de a răni un copil aflat în primul rând. Arbitrul de scaun a chemat supervizorul și erau șanse mari ca românca să fie descalificată, dar după lungi analize s-a decis ca aceasta să primească doar un avertisment și meciul să continue.
picture

Irina Begu, la un pas de descalificare la Roland Garros, după ce a lovit cu racheta un spectator

Sportiva noastră a câștigat partida, dar atât adversara, cât și majoritatea lumii tenisului consideră că se impunea o descalificare pentru gestul respectiv. La finalul partidei, Irina a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport și a explicat că acest moment este unul dintre cele mai jenante din cariera sa. De asemenea, Irina a ținut să-i mulțumească mamei copilului respectiv pentru că le-a explicat oficialilor că acesta nu a fost lovit, fapt care a contat cu siguranță în decizia ca sportiva să nu fie descalificată.
"A fost - și este în continuare - un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat. Eu iubesc copii enorm de mult și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului.
De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.
A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta... A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine.", a spus Irina.

Lumea tenisului, revoltată că Irina Begu nu a fost descalificată

Alexandrova a fost foarte nemulțumită de această decizie și chiar a răbufnit la un moment dat. De partea rusoaicei este aproape întreaga lume a tenisului, care e de părere că Irina ar fi trebuit descalificată pentru gestul său, chiar dacă a fost involuntar.
Ella Ling, fotograful autorizat pe terenul pe care s-a jucat partida, a avut o reacție elocventă pe Twitter: "Scene îngrozitoare când racheta lui Begu a zburat în mulțime. Nu știu cum i s-a permis să continue!".
"Oameni buni, de ce mai permitem asta? Begu nu a aruncat racheta foarte tare, dar consecințele acțiunii ei nu ar trebui să fie ignorate de oficiali", a postat pe Twitter Ben Rothenberg, jurnalist la New York Times.
Fanii lui Novak Djokovic au ieșit și ei la atac în mediul online. Aceștia și-au adus aminte de eliminarea sârbului de la US Open, după ce a lovit, involuntar, un arbitru cu mingea. În opinia iubitorilor tenisului, gestul Irinei Begu nu a fost cu nimic mai puțin grav, astfel că și ea merita aceeași pedeapsă.
"Begu a aruncat racheta în pământ și, din păcate, a sărit în tribună. Nu a avut nicio intenție și a primit doar un avertisment. Djokovic a dat cu mingea în spate, fără nicio intenție, a lovit o femeie arbitru și a fost descalificat. E dublă măsură", a scris un fan pe Twitter.
Astfel de reacții au umplut rețelele de socializare și majoritatea oamenilor interesați de tenis consideră că sportiva noastră nu trebuia să ajungă să câștige meciul. Nu puțini sunt cei care susțin că episodul chiar a ajutat-o pe Irina, deoarece pauza lungă cauzată de incident i-a oferit timp să-și revină mental într-un moment în care jocul curgea în favoarea adversarei. După reluare, Irina a câștigat 6 din cele 8 game-uri care s-au mai disputat.
Cel mai probabil, decizia indulgentă a oficialilor s-a bazat pe faptul că nimeni nu a fost rănit. Copilul respectiv a început să plângă din cauza sperieturii și nu pentru că racheta l-a atins, așa cum s-a crezut în primă fază. Imediat după meci, Irina s-a îndreptat spre puști și l-a luat în brațe și toți spectatorii din jur au imortalizat momentul, iar pe chipurile fanilor se puteau citi zâmbete.
picture

Irina Begu a mers direct la puștiul pe care era să-l lovească la Roland Garros! Cum s-a revanșat

Totul s-a terminat cu bine pentru Irina, care putea plăti scump un gest care nu o caracterizează sub nicio formă. Totuți, ea trebuie să fie extrem de atentă la meciurile următoare, deoarece este acum în vizorul oficialilor.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo