Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kato & Sutjiadi, descalificate pe nedrept de la Roland Garros?! Verdictul dat de Alex Corretja

Irina Aldea

Publicat 04/06/2023 la 20:58 GMT+3

Un copil de mingi a fost lovit de o minge rătăcită între puncte de Miyu Kato, care a fost descalificată din proba de dublu feminin, alături de partenera sa, Aldila Sutjiadi, duminică, la Roland Garros. Cele două conduceau în setul al doilea când Kato a trimis o minge în celălalt capăt al terenului după un punct și l-a lovit din greșeală pe copilul de mingi, care a început să plângă.

Filmul descalificării perechii Kato/Sutjiadi, din optimile Roland Garros

Expertul Eurosport, Alex Corretja, a precizat că descalificarea lui Miyu Kato și a partenerei sale de dublu, Aldila Sutjiadi, a fost prea dură, după ce un copil de mingi a fost lovit duminică, la Roland Garros. Momentul tensionat a avut loc în timpul meciului lor de dublu feminin din turul al treilea, împotriva lui Marie Bouzkova și Sara Sorribes Tormo, la Roland-Garros.
Kato a lovit o minge în celălalt capăt al terenului între două puncte, în timp ce ea și partenera ei conduceau cu 3-1 la 30-30 în setul al doilea, după ce pierduseră primul set la tie-break, iar mingea a lovit din greșeală un copil de mingi, care a început să plângă în urma incidentului. Inițial, arbitrul de scaun i-a dat un avertisment lui Kato, dar Bouzkova și Sorribes Tormo s-au îndreptat spre el pentru a pune presiune pentru descalificare, arătând spre copilul de mingi care plângea. A urmat o amânare a măsurii finale în timp ce a fost chemat supervizorul.
CITEȘTE ȘI:

Kato & Sutjiadi, descalificate pe nedrept de la Roland Garros?! Ce spune Alex Corretja

În cele din urmă, supervizorul a decis ca Kato și Sutjiadi să fie eliminata din turneu din cauza incidentului, deși a fost clar că accidentul nefericit s-a întâmplat fără a fi bazat pe vreo intenție. Kato a fost vizibil afectată, iar Sutjiadi a trebuit să o consoleze pe partenera ei care a început să plângă.
Pentru Corretja, descalificarea a fost o măsură prea severă: "Trebuie să ai grijă unde pui mingea, pentru că poți lovi pe cineva, așa cum s-a întâmplat. A lovit-o pe acea fetiță, dar sunt 100% sigur că nu a vrut și nu a rănit-o foarte tare. Au fost multe discuții cu arbitrul și cu supervizorul. După părerea mea, descalificarea a fost prea dură, pentru că a fost vorba de o minge lentă.
Bineînțeles, trebuie să respecți decizia, dar nu cred că a fost atât de rău încât să faci asta. Îmi pare rău în primul rând pentru fată, dar, ca nici nu mi se pare că jucătoarele trebuiau descalificate pentru asta. Este dificil pentru că atunci când lovești pe cineva este riscant și am văzut asta cu Novak [Djokovic] când a pățit ce a pățit la US Open. Dar asta a fost mai dur și mai aproape și a durut-o. A fost o lovitură mai puternică.
Cu această ocazie, copilul de mingi a fost lovit în spate. Întotdeauna este greu, dar se poate vedea că încerca să paseze mingea în cealaltă parte a terenului. Asta se întâmplă de multe ori, chiar dacă îți lovești adversarul sau dacă dai în copiii de mingi care aleargă. Pentru mine, a fost un pic prea strict. Este subiectiv, iar asta este cea mai grea parte a sportului, când judeci ceva ce nici măcar nu ai văzut. Nici măcar arbitrul de scaun sau supervizorul nu a văzut tot ce s-a întâmplat. Nu cred că a fost suficient de dureros sau intenționat. Știu că nu a fost intenționat. Nimeni nu lovește mingea intenționat pentru a lovi pe cineva", a transmis Corretja de la Paris.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo