Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, anunț surprinzător la Masters-ul de la Paris! Ce a spus despre locul 1 ATP și cursa cu Alcaraz

Irina Aldea

Actualizat 01/11/2022 la 18:28 GMT+2

Rafael Nadal e prezent la turneul Masters de la Paris și se pregătește să joace primul eveniment în circuitul ATP de la US Open. Dacă se va impune și va câștiga titlul, ibericul are șansa de a urca pe locul 1 ATP și de a-l detrona pe Carlos Alcaraz.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal joacă săptămâna aceasta la turneul Masters 1000 de la Paris și are prima ocazie de a urca în fruntea clasamentului mondial, întrucât în acest moment, poziția de lider mondial este ocupată de tânărul său compatriot, Carlos Alcaraz. Nadal va trebui să cucerească primul său titlu la Paris-Bercy pentru a avea șansa de a redeveni lider mondial în clasamentul ATP. Chiar și în acest scenariu, Carlos Alcaraz ar trebui să piardă înainte de semifinale pentru ca liderul mondial să se schimbe.
Totuși, spaniolul a lăsat să se înțeleagă la conferința de presă că locul 1 ATP nu este prioritatea lui la Paris și că ajunge în capitala Franței cu alte obiective. Se pare că filozofia lui Rafa nu s-a schimbat, mai ales în ceea ce va fi primul său eveniment ATP după ce a pierdut în fața lui Frances Tiafoe la US Open. Rafa și-a propus să ia fiecare meci în parte și să se îmbunătățească pe parcurs.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal, anunț surprinzător la Masters-ul de la Paris: nu-l interesează locul 1 ATP

Cel mai titrat tenismen din istorie (ATP), cu 22 de titluri majore în palmares, a aterizat în capitala Franței după ce a devenit pentru prima dată tată. Acum, că pe plan personal are parte de liniște, Rafa e hotărât să ajungă din nou la cel mai înalt nivel, însă a precizat că nu se gândește la locul de lider mondial.
"Mă bucur să revin în circuit după o perioadă de timp. Nu am reușit să joc prea mult în ultimele cinci luni. Mă bucur, ca întotdeauna, să mă întorc într-un oraș despre care toată lumea știe cât de important este pentru mine, deși este adevărat în același timp, la acest eveniment nu am avut niciodată prea multe lucruri pozitive în cariera mea (râde).
Sunt mândru de toate lucrurile pe care le-am realizat și pe care le pot realiza și în 2022. Pentru a fi clar, înțeleg că acesta este un subiect de conversație pentru voi, dar eu nu mă lupt pentru a fi numărul unu, ci doar pentru a fi competitiv în fiecare turneu pe care îl joc. Este un lucru pe care l-am spus cu mult timp în urmă: Nu mai lupt pentru a fi numărul unu. Am făcut-o în trecut, am atins acest obiectiv de câteva ori în cariera mea, în momente care au fost foarte fericite și în cele pe care am fost mândru să le obțin. Acum, însă, mă aflu într-un punct al carierei mele în care nu mai lupt pentru a fi numărul unu.
Atunci când trăiești un an foarte pozitiv, a fi sau nu numărul unu este o consecință a tuturor lucrurilor pe care le-ai făcut în acel an. Este evident că atunci când am fost numărul unu pentru prima dată în cariera mea, în 2008, mi-am dorit să fiu acolo, pentru că am simțit că în 2005, 2006, 2007 și 2008 am semnat rezultate incredibile, câștigând o mulțime de turnee și cu un număr mare de puncte în clasament. Cu toate acestea, aveam în fața mea pe cineva ca Roger. Astăzi povestea este total diferită, nu știu câte turnee am jucat, cred că zece, și am putut termina doar opt. Este greu să fii numărul unu mondial în felul acesta, dar sunt fericit să mă aflu într-o poziție care arată că atunci când am jucat, m-am descurcat foarte bine".
Rafa Nadal a vorbit și despre cum e să fie tată: "Este diferit, este o abordare diferită față de cea obișnuită. Sincer, întotdeauna este greu să pleci de acasă (râde). Este amuzant, este ceva cu adevărat incredibil, îmi cunosc fiul de trei săptămâni dar pot deja să-i simt complet lipsa, nu-i așa, nu? Este o nouă experiență, toate schimbările sunt dificile în această viață și trebuie să te adaptezi. Cu toate acestea, este adevărat că suntem norocoși cu tehnologia din zilele noastre, putem face apeluri video oricând dorim, așa că asta ajută foarte mult".
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo