Prețurile biletelor pentru finalele de simplu masculin și feminin de la Wimbledon din acest an vor fi aceleași pentru prima dată din 1991, după ce organizatorii de la All England Club au decis să pună capăt unei discrepanțe de lungă durată în privința sumelor pe care iubitorii sportului alb trebuie să le plătească pentru a putea vedea LIVE cele mai așteptate partide din turneu.
În ultimii ani, biletele s-au vândut la un preț mai mic pentru finala feminină, spectatorii plătind 200 de lire sterline pentru a participa la partida din ultimul act, comparativ cu 240 de lire sterline pentru cea masculină. Anul acesta, se percepe un preț maxim de 240 de lire sterline pentru a participa la finala feminină de sâmbătă, 9 iulie, același cost ca la finala masculină de a doua zi.
Roland Garros
Iga Swiatek, favorită uriașă la Roland Garros 2022: "Cerul e limita pentru mine"
ACUM O ORĂ

Englezii elimină discrepanțele de preț la finalele feminină și masculină de la Wimbledon

Prețurile pentru semifinale sunt și ele aceleași. Ultimele patru meciuri feminine de joi, 7 iulie, costă acum 210 de lire sterline, în creștere cu 40 de lire sterline față de anul trecut, fiind acum echivalentul partidelor masculine de vineri, 8 iulie. The Times transmite că oficialii All England Club au luat decizia pentru a se asigura că evenimentul feminin nu este perceput ca fiind mai puțin important.
Într-un moment în care există un interes din ce în ce mai mare al publicului pentru tenisul feminin și un impuls mai mare la nivel global pentru egalitatea de gen, englezii sunt convinși că nu vor rămâne cu biletele pe stoc, în ciuda creșterii prețului. Apariția în circuit a Emmei Răducanu va juca de asemenea un rol foarte important. Tânăra în vârstă de 19 ani a atras nu mai puțin de 9,2 milioane de telespectatori pe Channel 4 în Marea Britanie când a câștigat US Open anul trecut și va exista cu siguranță mare interes și la Wimbledon 2022.
Fără îndoială vor exista și nemulțumiți, în contextul formatului mai scurt - cel mai bun din trei seturi – mai degrabă decât cel mai bun din cinci – folosit la feminin la turneele de Grand Slam. Victoria în trei seturi a lui Ashleigh Barty împotriva Karolinei Pliskova în finala feminină de anul trecut a durat o oră și 55 de minute, în timp ce victoria în patru seturi a lui Novak Djokovic împotriva lui Matteo Berrettini în finala masculină a durat trei ore și 23 de minute.
Cu toate acestea, decizia organizatorilor este o mișcare importantă în istoria Wimbledon, la 15 ani după ce turneul a oferit pentru prima dată premii egale pentru bărbați și femei. Ca o comparație, Roland Garros are un contrast puternic în privința prețurilor biletelor, oferta fiind de 126 de lire sterline pentru finala feminină și 220 de lire sterline pentru finala masculină.
Roland Garros
Paul Annacone și marele său pariu pentru Roland Garros 2022: "Nu există lucru mai greu în lume"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 16 ORE