Rafal Nadal, Novak Djokovic și Roger Federer sunt cei mai mare jucători din ultimii 20 de ani și mulți specialiști îl aleg pe unul dintre ei drept cel mai bun din istorie. Fapul că au un palmares asemănător face imposibil un verdict din acest punct de vedere. Fiecare dintre ei are câte 20 de titluri de Grand Slam câștigate, cu 6 mai mult decât următorul jucător din acest top, Pepe Sampras (14 Grand Slam-uri), astfel că majoritatea opiniilor privind care dintre ei a fost mai bun sunt subiective.
Toni Nadal, unchiul și omul care i-a fost alături lui Rafa Nadal la majoritatea performanțelor obținute în carieră, a vorbit în presa iberică despre acest subiect și, oarecum surprinzător, nu l-a indicat pe "Matador" drept numărul unu în disputa cu Federer și Djokovic.
"Dacă îi judecăm pentru calitatea jocului, Federer este cel mai mare. Dar vom aștepta până se termină cursa pentru a decide cine este cel mai bun.", a spus Toni Nadal pentru Marca.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 8 ORE
Citește și:

Toni Nadal: "Am înceredere că Rafa va juca încă 2-3 ani"

În interviul acordat celebrei publicații iberice, Toni Nadal a abordat mai multe subiecte, printre care și șansele lui Rafa sau ale lui Federer de a mai câștiga vreun Grand Slam până în momentul retragerii. În privința elevețianului, antrenorul este sceptic, dar consideră că nepotul său are toate șansele să o facă, deoarece îl vede jucând încă 2-3 ani la cel mai înalt nivel.
"Cred că pentru Federer este mai complicat pentru că are 40 de ani și vine după mai multe operații. În cazul lui Rafael am încredere că mai are de jucat doi sau trei ani. Am încredere că va putea câștiga mai multe titluri de Grand Slam. Am învățat împreună să facem față problemelor și cred că le va depăși din nou. El este încrezător să înceapă anul 2022 în top. Sper că 2022 va fi un an bun pentru el. Realitatea este că în fiecare an este mai dificil și în fiecare an tinerii se apropie.", a menționat Toni Nadal.
În privința modului în care Rafa s-a luptat de-a lungul timpului cu Federer și Djokovic, Toni Nadal a confirmat că împotriva elvețianului a găsit o soluție câștigătoare, dar contra actualului lider mondial a fost foarte greu de identificat o tactică care să-l pună în avantaj pe fostul său elev.
"Rafael Nadal a jucat mingea cu un pic de înălțime pe reverul lui Federer și asta ne-a permis să avem un anumit avantaj. Cred că am început să o facem în 2006. În ceea ce privește meciurile cu Djokovic, a fost întotdeauna mai complicat. Dacă deschizi jocul, acesta îl deschide și mai bine. Ultima dată când Rafa l-a bătut la US Open, a venit la mine și mi-a spus: „Ce ar trebui să fac? Am jocul foarte clar! I-am spus agentului său, care era lângă mine, că tot ceea ce putem să facem este să ne rugăm ca Novak să nu fie mai bun decât noi.", a completat fostul antrenor al lui Rafael Nadal.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33