Frances Tiafoe a devenit miercuri primul american care ajunge într-o semifinală la US Open în ultimii 16 ani, după ce l-a învins pe Andrey Rublev, locul 11 mondial, cu 7-6 (7-3), 7-6 (7-0), 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 39 de minute de joc. Tiafoe, în vârstă de 24 de ani, este fiul unor imigranți din Sierra Leone. El a învățat să joace tenis la Centrul Junior Tennis Champions de la College Park, Universitatea din Maryland, unde tenisul trebuia era doar un mijloc de a obține o bursă universitară.
În schimb, Tiafoe și-a construit o carieră uimitoare, ajungând luna trecută pe locul 24 în lume (deși în prezent ocupă locul 26) și acumulând 6,1 milioane de dolari în carieră. Pe hârtie, Rublev era favorit pentru meciul din sferturi, însă Tiafoe a părut că nu a simțit nicio presiune în fața unui Arthur Ashe Stadium plin, jucând cu acoperișul tras din cauza ploii.
Laver Cup
Un jucător din echipa Restului Lumii a refuzat să dea mâna cu Djokovic! Scenele ciudate surprinse
ACUM 20 ORE
CITEȘTE ȘI:

Frances Tiafoe, performanță uimitoare la US Open, după victoria cu Rublev

Pentru Frances Tiafoe, calificarea în semifinala de la US Open e o premieră în cariera sa. Pentru un loc în marea finală, americanul se va duela cu învingătorul dintre Carlos Alcaraz și Jannik Sinner. Prima semifinală este deja stabilită: Casper Ruud îl va înfrunta pe Karen Khachanov. Tiafoe are 1-0 la întâlnirile directe cu Alcaraz și 1-2 cu Sinner.
Tiafoe a devenit primul jucător american care ajunge în penultimul act la New York în ultimii 16 ani, de la Andy Roddick, în 2006, și primul jucător de culoare într-o semifinală de US Open, de la Arthur Ashe în 1972: "Întotdeauna găsesc o cale pe acest teren, găsesc o cale de a juca un tenis grozav", a declarat Tiafoe în interviul de după meciul de pe teren. "Hai să ne bucurăm de asta. Mai avem încă două meciuri de jucat". Ulterior, la interviul acordat ESPN, Frances Tiafoe a mărturisit că se simte atât de bine pe teren încât "vede mingea de tenis precum un pepene".
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/09/07/3448407.jpg
Laver Cup
Novak Djokovic, evoluții "înfricoșătoare" în Laver Cup! Federer & Henman, reverențe în fața sârbului
IERI LA 22:32
Laver Cup
Andy Murray, onorat de prezența la Laver Cup! "Este o amintire pe care o voi păstra mult timp"
IERI LA 12:38