Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Frances Tiafoe scrie istorie la US Open! Performanță uimitoare pentru american: "Văd mingea de tenis ca pe un pepene!"

Irina Aldea

Publicat 08/09/2022 la 00:55 GMT+3

După ce l-a învins pe Rafael Nadal în optimile de finală producând surpriza turneului, Frances Tiafoe a confirmat victoria carierei și l-a învins și pe Andrey Rublev la US Open, calificându-se în premieră în semifinalele turneului newyorkez.

Frances Tiafoe

Credit imagine: Getty Images

Frances Tiafoe a devenit miercuri primul american care ajunge într-o semifinală la US Open în ultimii 16 ani, după ce l-a învins pe Andrey Rublev, locul 11 mondial, cu 7-6 (7-3), 7-6 (7-0), 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 39 de minute de joc. Tiafoe, în vârstă de 24 de ani, este fiul unor imigranți din Sierra Leone. El a învățat să joace tenis la Centrul Junior Tennis Champions de la College Park, Universitatea din Maryland, unde tenisul trebuia era doar un mijloc de a obține o bursă universitară.
În schimb, Tiafoe și-a construit o carieră uimitoare, ajungând luna trecută pe locul 24 în lume (deși în prezent ocupă locul 26) și acumulând 6,1 milioane de dolari în carieră. Pe hârtie, Rublev era favorit pentru meciul din sferturi, însă Tiafoe a părut că nu a simțit nicio presiune în fața unui Arthur Ashe Stadium plin, jucând cu acoperișul tras din cauza ploii.
CITEȘTE ȘI:

Frances Tiafoe, performanță uimitoare la US Open, după victoria cu Rublev

Pentru Frances Tiafoe, calificarea în semifinala de la US Open e o premieră în cariera sa. Pentru un loc în marea finală, americanul se va duela cu învingătorul dintre Carlos Alcaraz și Jannik Sinner. Prima semifinală este deja stabilită: Casper Ruud îl va înfrunta pe Karen Khachanov. Tiafoe are 1-0 la întâlnirile directe cu Alcaraz și 1-2 cu Sinner.
Tiafoe a devenit primul jucător american care ajunge în penultimul act la New York în ultimii 16 ani, de la Andy Roddick, în 2006, și primul jucător de culoare într-o semifinală de US Open, de la Arthur Ashe în 1972: "Întotdeauna găsesc o cale pe acest teren, găsesc o cale de a juca un tenis grozav", a declarat Tiafoe în interviul de după meciul de pe teren. "Hai să ne bucurăm de asta. Mai avem încă două meciuri de jucat". Ulterior, la interviul acordat ESPN, Frances Tiafoe a mărturisit că se simte atât de bine pe teren încât "vede mingea de tenis precum un pepene".
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 7 septembrie, transmisiuni Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo