Emma Răducanu a ajuns în finala US Open 2021 fără a pierde vreun set în cele 9 partide pe care le-a disputat. Este prima sportivă care ajunge din calificări până în ultimul act al competiției, însă statistica arată că adversara sa de sâmbătă este mai puternică.
Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, a avut un parcurs mai dificil pe tabloul principal la US Open. Jucătoarea din Canada le-a înfruntat, printre altele, pe Naomi Osaka, Elina Svitolina și Aryna Sabalenka, toate din top 5 WTA, pe care le-a învins în trei seturi, în timp ce Emma Răducanu a avut în principal adversare din afara top 40 WTA, cu două excepții: Belinda Bencic (locul 12 WTA) și Maria Sakkari (locul 18 WTA).
https://i.eurosport.com/2021/09/10/3216392.png
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021, eclipsat de Emma Răducanu! Ce loc surpriză ocupă Simona Halep
ACUM 18 ORE
De altfel, media clasărilor adversarelor celor două finaliste US Open o avantajează pe Leylah Fernandez. Aceasta a înfruntat jucătoare mai puternice, a căror medie este poziția 30. De cealaltă parte, media locurilor ocupate în clasamentul WTA de rivalele Emmei Răducanu este poziția 48.
În ceea ce privește minutele petrecute pe teren, Emma Răducanu are avantajul de a fi mai odihnită înaintea finalei. Deși a jucat mai multe meciuri decât adversara sa, sportiva cu origini românești a stat mai puțin pe teren. Potrivit jurnalistului Ben Rothenberg, jucătoarea de 18 ani a petrecut 11 ore și 34 de minute în joc, iar Leylah Fernandez a disputat meciuri care s-au întins în total pe durata a 12 ore și 45 de minute.
Finala feminină de la US Open, în care se înfruntă Emma Răducanu și Leylah Fernandez, este programată sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 23:00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
"Contrastul dintre ele este uriaș!" Ce avantaj are Emma Răducanu în fața lui Naomi Osaka
IERI LA 15:52
Tenis
Ce a făcut Emma Răducanu când a ajuns acasă, după US Open 2021: "A fost groaznic de greu"
21/09/2021 LA 15:56