Emma Răducanu a ajuns în finala US Open 2021 fără a pierde vreun set în cele 9 partide pe care le-a disputat. Este prima sportivă care ajunge din calificări până în ultimul act al competiției, însă statistica arată că adversara sa de sâmbătă este mai puternică.
Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, a avut un parcurs mai dificil pe tabloul principal la US Open. Jucătoarea din Canada le-a înfruntat, printre altele, pe Naomi Osaka, Elina Svitolina și Aryna Sabalenka, toate din top 5 WTA, pe care le-a învins în trei seturi, în timp ce Emma Răducanu a avut în principal adversare din afara top 40 WTA, cu două excepții: Belinda Bencic (locul 12 WTA) și Maria Sakkari (locul 18 WTA).
https://i.eurosport.com/2021/09/10/3216392.png
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM O ORĂ
De altfel, media clasărilor adversarelor celor două finaliste US Open o avantajează pe Leylah Fernandez. Aceasta a înfruntat jucătoare mai puternice, a căror medie este poziția 30. De cealaltă parte, media locurilor ocupate în clasamentul WTA de rivalele Emmei Răducanu este poziția 48.
În ceea ce privește minutele petrecute pe teren, Emma Răducanu are avantajul de a fi mai odihnită înaintea finalei. Deși a jucat mai multe meciuri decât adversara sa, sportiva cu origini românești a stat mai puțin pe teren. Potrivit jurnalistului Ben Rothenberg, jucătoarea de 18 ani a petrecut 11 ore și 34 de minute în joc, iar Leylah Fernandez a disputat meciuri care s-au întins în total pe durata a 12 ore și 45 de minute.
Finala feminină de la US Open, în care se înfruntă Emma Răducanu și Leylah Fernandez, este programată sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 23:00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea de la Roland Garros de Aliaksandra Sasnovich
25/05/2022 LA 11:32
Roland-Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Sasnovich, victorie în 3 seturi
25/05/2022 LA 11:24