Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev a elogiat-o pe Serena Williams înainte de startul US Open: "Este pur și simplu legendar"

Andrei Nicolae

Publicat 29/08/2022 la 19:28 GMT+3

Tenismena americană se va retrage la sfârșitul turneului de mare șlem din New York, la capătul unei cariere remarcabile. Daniil Medvedev a ținut să vorbească despre succesul Serenei, dar și despre longevitatea ei, în cadrul unei conferințe de presă organizate înainte de startul Grand Slam-ului.

Serena Williams ballt die Faust

Credit imagine: Eurosport

Liderul mondial ATP ia startul la Flushing Meadows în fața lui Stefan Kozlov, Medvedev fiind considerat de anumiți specialiști drept favoritul la câștigarea titlului. Rusul a vorbit înainte de primul tur despre un subiect care a acaparat lumea tenisului în ultima perioadă, respectiv retragerea Serenei Williams.
Campionul en-titre de la US Open a avut numai cuvinte de laudă asupra americancei, pe care a dezvăluit că o urmărea la televizor încă din copilărie.
"Când am pus mâna prima dată pe o rachetă de tenis, aveam șase ani. Am început să mă uit la tenis la TV după șase luni sau un an. Erau Grand Slam-urile, cele mai importante, iar Serena era deja acolo. Nu știu sigur dacă era numărul 1 mondial, dar era acolo cu Venus, împărțind Grand Slam-uri.
Douăzeci de ani mai târziu iată-mă aici, am avut câteva succese în carieră, iar Serena încă joacă, joacă la ultimul ei US Open. Este pur și simplu legendar. De fiecare dată când am văzut-o în persoană, avea energia această legendară în jurul ei. Are și va avea o moștenire incredibilă. Sunt sigur că peste 100 de ani de acum înainte încă vom vorbi despre Serena Williams", a declarat liderul mondial la masculin, citat de welovetennis.fr.
Citește și:

DANIIL MEDVEDEV LE "MULȚUMEȘTE" ENGLEZILOR CĂ L-AU INTERZIS LA WIMBLEDON

"Faptul că nu am jucat la Wimbledon mă va ajuta la US Open și în restul anului? Sper că da, deși nu poți fi niciodată sigur. În orice caz, mi-a permis să fac o pregătire mare de trei săptămâni pentru US Open și pentru finalul sezonului, ceea ce se întâmplă foarte rar la mijlocul anului. Împreună cu echipa mea am lucrat mult. Din punct de vedere fizic și mental, sper să fiu 100% până la sfârșitul anului.
În ultimele 12 luni s-au întâmplat multe. Australian Open, locul 1 mondial, accidentarea mea din această primăvară, victorii, înfrângeri... viața unui jucător nu există fără toate aceste lucruri, dar le iau pe toate ca pe o experiență din care pot să învăț ceva folositor pentru viitor", a transmis Medvedev în cea mai recentă ediție din The Player's Voice, pentru Eurosport.
ATP: Cine câștigă marele trofeu la US Open 2022?
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo