Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coco Gauff răspunde acuzațiilor aduse de Ostapenko, la US Open: "Am fost îngrijorată.Am jucat ieri și voi juca și mâine"

Maria Olteanu

Actualizat 05/09/2023 la 23:06 GMT+3

Coco Gauff a obținut o victorie la pas în sferturile de finală ale turneului de la US Open, depășind-o fără prea mari emoții pe Jelena Ostapenko, scor 6-0, 6-2. După meci, letona a acuzat programarea meciului atât de devreme, iar la scurt timp Gauff a răspuns acuzațiilor aduse de adversara sa.

US Open 2023 : Match point Coco Gauff

Credit imagine: Eurosport

Coco Gauff, a șasea favorită a turneului, a făcut un meci senzațional în sferturile de finală de la US Open 2023 și a învins-o pe Jelena Ostapenko cu 6-0, 6-2, devenind prima adolescentă care atinge această fază de la Serena Williams încoace. Letona o eliminase pe Iga Swiatek și anunța să-i pună mari probleme americancei, însă nu a fost cazul.
Betano, US Open 2023
Toată emoția de la US Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Ostapenko nu s-a regăsit în primul sfert de finală de la US Open, cedând primul set fără să își adjudece vreun game. Actul al doilea a fost, de asemenea, la discreția lui Gauff, iar la finalul întâlnirii, dezamăgită de eliminare, letona s-a dezlănțuită, nemulțumită de decizia organizatorilor de a programa partida în sesiunea de zi.
Concret, Ostapenko a evoluat cu Swiatek în optimi în ultimul meci al zilei de Arena Arthur Ashe, meci care a început în jurul orei 5 dimineața, ora României (ora 22, ora la New York). Partida dintre ele a durat o oră și 48 de minute, astfel că letona și-a încheiat toate îndatoririle cu mult după miezul nopții la US Open. Din acest motiv, Ostapenko a fost cu adevărat enervată când a văzut că e programată să joace cu Gauff în primul meci al zilei în sferturi.
Oboseala și-a spus cuvântul, iar la conferința de presă de la finalul jocului a răbufnit și și-a spus nemulțumirile.
În replică, adversara ei de astăzi, Coco Gauff, a recunsocut că o înțelege pe Ostapenko, dar a subliniat faptul că și ea a fost pusă într-o situație similară, având meci la dublu atât ieri, cât și mâine.
"Da, este cu siguranță valabil ce spune ea. Îmi amintesc că la Montreal a trebuit să joc cu Marketa și am terminat pe la 11. Am jucat a doua zi la ora 1 sau 2... Cred că ziua liberă dintre meciuri ajută un pic. Dar, de asemenea, Grand Slam-urile sunt dificile.
Ea a trebuit să joace al doilea meci din noapte. Eu am avut meci la dublu ieri și voi avea meci la dublu și mâine, așa că am înțeles sentimentul și modul în care se joacă în paralel...
Sincer, ieri am fost îngrijorată când am aflat că voi juca în primul meci. Cu siguranță pot înțelege acest punct de vedere", a spus Cori Gauff, la conferința de presă, după acuzațiile aduse de Jelena Ostapenko.

OSTAPENKO "A EXPLODAT" LA US OPEN, DUPĂ CE I-A LUAT DOAR 2 GAME-URI LUI GAUFF

Dominată total de favorita gazdelor, Coco Gauff, în sferturile de finală ale US Open, Jelena Ostapenko a răbufnit în timpul conferinței de presă de după meci. Letona s-a arătat destul de supărată de programarea meciului cu americanca și și-a exprimat șocul în modul caracteristic: "Având în vedere că am jucat în sesiunea de noapte (duminică), cred că ar fi trebuit să joc din nou la aceeași oră sau mai târziu, pentru că nu ai prea mult timp să te recuperezi.
Chiar dacă ai o zi liberă între timp, tot trebuie să te antrenezi, să-ți faci treaba, să te tratezi, etc. Deci cred că a fost mai bine pentru ea, pentru că a jucat mult mai devreme în ziua în care eu am jucat în sesiunea de noapte. Când am pus întrebarea cu o zi înainte, eram destul de sigură că voi juca în sesiunea de noapte, pentru că așa mi s-a spus. Când a apărut programul, am văzut că jucam în primul meci și mi s-a părut ciudat", a fost declarația Jelenei la conferință.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo