Organizatorii celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului au decis să nu le permită participarea la Wimbledon tenismenilor ruși și bieloruși, ca urmare a invaziei comandate de Vladimir Putin în Ucraina.
Fără a fi neapărat un favorit de prim plan, având în vedere rezultatele anterioare pe iarbă, Medvedev, numărul unu mondial, s-a simţit extrem de nedreptăţit de această hotărâre. El a ţinut să le răspundă organizatorilor încă o dată, postând pe o reţea de socializare imagini de la cursa de Formula 1, desfăşurată în acelaşi timp cu finala Djokovic - Kyrgios.
"Duminica perfectă", a scris Medvedev, lăsând de înţeles că a preferat să îi vadă pe Verstappen şi Hamilton şi nu pe Djokovic şi Kyrgios, cei doi finalişti de la Wimbledon.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Medvedev i-a mai ironizat pe organizatorii Wimbledon şi în trecut

Nu a fost prima oară când Medvedev i-a ironizat pe organizatorii de la Wimbledon pentru decizia luată. După Roland Garros, rusul a făcut haz de necaz, "mulţumindu-le" englezilor că l-au ajutat să redevină numărul unu în lume. Djokovic nu a putut să îşi apere la Londra cele 2000 de puncte aferente victoriei din 2021 şi, astfel, s-a prăbuşit în clasament până pe 7, oferindu-i lui Daniil statutul de lider incontestabil în clasamentul ATP.
"Toată această situație este destul de neobișnuită. Mi-ar plăcea foarte mult să joc la Wimbledon. Iubesc acest turneu. Îmi place să joc pe iarbă. Este grozav pentru mine că nu există puncte de acordat în clasament și că voi deveni în curând numărul 1. Dacă Wimbledon s-ar fi jucat pe puncte, nu aș fi putut să ocup primul loc, așa că e grozav pentru mine", a spus Medvedev înainte de Wimbledon.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47