Wimbledon 2022 nu a avut strălucirea de altădată. "Maestrul" Federer, cel mai elegant jucător care a păşit vreodată pe iarba londoneză, a lipsit de la competiţia unde ne-a încântat aproape două decenii, Medvedev&Co nu au avut permisiunea să joace din cauza războiului din Ucraina, în timp ce Berrettini - văzut al doilea mare favorit înainte de startul competiţiei, după Djokovic - şi Cilic, aflat într-o formă fantastică, nu au putut evolua, fiind pozitivi la COVID-19.
Ca atare, nu am mai asistat la atât de multe momente memorabile, ca în alţi ani, dar cel puţin o dispută va rămâne cu siguranţă în memoria colectivă: duelul din sferturi, dintre Nadal şi Fritz.
"Matadorul" a arătat încă o dată de ce e considerat de majoritatea specialiştilor printre cei mai mari luptători din istoria sportului şi a refuzat să se predea, deşi o ruptură abdominală de 7 milimetri l-a forţat în cele din urmă să abandoneze, înainte de semifinala cu Kyrgios. Fără serviciu (nu a putut sări din cauza durerilor) şi cu un bakchand serios afectat de ruptură, ibericul a reuşit imposibilul: l-a învins pe un jucător de TOP 20, la capătul unui meci de 5 seturi incredibil.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Modul în care s-a comportat Rafa pe teren, refuzând să abandoneze deşi inclusiv cei din loja sa i-au cerut asta, l-a impresionat pe Novak Djokovic, campionul de la Wimbledon. După terminarea competiţiei, Nole a vorbit la superlativ despre spiritul de luptă al marelui său rival.
"Accidentările sunt cel mai mare inamic al fiecărui sportiv. Jos pălăria în faţa lui Nadal pentru ce a făcut în acel sfert de finală, în care a fost accidentat. El ştie foarte bine cât de mult poate să îndure corpul său şi dacă poate continua sau nu. A fost păcat că nu a putut juca în semifinale, dar aşa se întâmplă, uneori, în viaţa sportivilor", a spus Djokovic, citat de tennisworldusa.org.

Nadal l-a complimentat la rândul său pe Djokovic, după câştigarea Wimbledon

În ciuda rivalităţii, cei doi super-campioni se respectă enorm, dovadă în acest sens mesajul trimis de Nadal pe o reţea de socializare, după ce Novak a câştigat Wimbledon 2022.
Djokovic a revenit luni pe iarba de pe centralul de la All England Club, alături de copii, şi a postat imaginile cu cei mici bucurându-se pe Instagram. Nadal a ţinut să îl felicite pentru momentele unice pe care sârbul le trăieşte.
"WOW, ce moment special! Bucură-te de el şi multe felicitări pentru titlu", i-a scris Rafa sârbului.
Atât Nadal, cât şi Djokovic sunt în faţa unei perioade destul de grele, în sensul în care nu au vreo certitudine în legătură cu următoarele competiţii la care vor participa. Dacă ibericul depinde de modul în care se va recupera după ruptura abdominală, Nole are şanse mici să fie prezent la Flushing Meadows (şi la turneele din US Open Series) din cauza faptului că e nevaccinat.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47