Ruşii şi bieloruşii din WTA şi ATP i-au cerut lui Djokovic să boicoteze Wimbledon 2022, turneu pe care l-a câştigat, în semn de protest faţă de ceea ce consideră ei a fi o nedreptate comisă de organizatorii All England Club.
Nole nu a luat în calcul, evident, să nu participe la turneul londonez, dar a ţinut să îşi arate sprijinul faţă de colegii din circuit interzişi, catalogând drept "o nebunie" decizia organizatorilor.
"E o nebunie să îi interzici pe sportivii ruşi şi bieloruşi de la Wimbledon. Noi, sportivii, nu avem nimic de-a face cu războiul. Eu mereu voi condamna războiul, sunt un copil al războiului, dar nu cred că s-a luat decizia corectă", a spus Djokovic, întrebat despre decizia organizatorilor de la All England Club.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Gary Kasparov, un nou atac la adresa lui Djokovic

Gary Kasparov, fost campion mondial de şah şi un aspru contestatar al lui Putin, consideră că spusele sârbului sunt complet iresponsabile, în contextul politic dat.
"Nu sunt împotriva interzicerii totale a participării lor, dar suspendarea la Wimbledon a fost abordarea corectă pentru a rezolva problema. Cred că ar trebui să semneze o declarație pentru a putea participa la competiție. Dacă semnați o hârtie că "operațiunea specială" este ilegală, atunci poți concura. Fiecare ar avea dreptul să aleagă.
Comentariile lui Djokovic sunt complet deplasate, un prim exemplu de prostie socială pe care o vedem și la unii jucători din NHL, precum Ovechkin. Pur și simplu nu își dau seama ce se întâmplă", a spus Kasparov, citat de Sportklub.rs.
https://i.eurosport.com/2022/07/13/3409663.png
Trebuie spus că nu e prima oară când fostul mare şahist îl critică pe Djokovic pentru opinia sa legată de război. În mai a făcut la fel, dar la acea dată nu a fost la fel de acid.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47