Marian Vajda a revenit la Wimbledon, dar de data aceasta, antrenorul de 57 de ani se află în complexul de la All England Club fără Novak Djokovic. În prezent, el îl antrenează pe Alex Molcan, conaționalul său de 24 de ani, care ocupă în acest moment locul 51 în ierarhia ATP.
Vajda a vorbit despre cum se simte la turnee, știind că nu este alături de fostul său jucător. El a vorbit și despre postura inedită în care a fost pus la Roland Garros, atunci când Alex Molcan l-a întâlnit pe sârb în turul secund:
"Este ciudat, evident. În primul rând, a fost foarte ciudat la Paris să mă aflu în cealaltă boxă. A fost un sentiment îngrozitor, sincer să fiu. M-am simțit rău. Și Novak s-a simțit rău.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Păstrăm legătura, comunicăm și ne trimitem mesaje. Relația dintre noi este în continuare una buna", a declarat Marian Vajda pentru Tennis Majors.
Citește și:

Novak Djokovic i-a oferit sfaturi lui Vajda în legătură cu jocul lui Molcan

În turul al doilea de la Roland Garros, Novak Djokovic l-a eliminat pe Alex Molcan, jucătorul antrenat în prezent de Marian Vajda. La finalul partidei, fostul antrenor al sârbului i-a transmis un mesaj prin care l-a felicitat, iar Djokovic l-a surprins plăcut atunci când i-a spus ce ar fi trebuit să facă Molcan pentru a îi pune mai multe probleme:
"I-am transmis un mesaj prin care l-am felicitat. A făcut un meci foarte bun. I-am spus că Alex este pe drumul cel bun, iar el a fost de acord cu mine și mi-a spus: «Ar fi trebui să mă atace mai mult când serveam cu al doilea». Eram ceva de genul: «Doamne, ești nebun, ești incredibil». El îmi spunea tactici împotriva lui.
A fost frumos din partea lui să îmi ofere sfaturi pentru ca Alex să își îmbunătățească jocul. M-a ajutat să înțeleg mai bine jocul lui Alex. E greu să joci împotriva lui Novak și să fii în același turneu cu el.
Îl voi susține mereu și vreau ca el să câștige Wimbledon", a mai spus Marian Vajda.
Alex Molcan s-a calificat joi în turul al treilea de la Wimbledon, după victoria din turul secund în fața americanului Marcos Giron, scor 6-3, 6-2, 6-4. În turul al treilea, el îl va întâlni pe Taylor Fritz.
În ceea ce îl privește pe Novak Djokovic, campionul de anul trecut va juca astăzi în turul al treilea contra conaționalului Miomir Kecmanovic, în a doua partidă de pe terenul central, nu mai devreme de ora 16:45, ora României.
https://i.eurosport.com/2022/07/01/3401636.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47