Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Nadal îl distruge pe Kyrgios, pentru cum "s-a predat" în fața lui Novak Djokovic la Wimbledon

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/07/2022 la 14:20 GMT+3

Novak Djokovic a cucerit duminică titlul major cu numărul 21 al carierei, la Wimbledon, după ce l-a învins pe Nick Kyrgios în 4 seturi. Toni Nadal a analizat finala în presa din Spania.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

Novak Djokovic e vechiul și noul campion de la Wimbledon. Sârbul s-a impus în fața lui Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc. E al 21-lea titlu de Grand Slam al sârbului, al 7-lea la Wimbledon. Doar Roger Federer și Pete Sampras s-au mai impus de șapte sau mai multe ori la Wimbledon, Federer de 8 ori și Sampras de 7 ori.Djokovic e primul tenismen din istorie care câștigă două turnee majore diferite de peste 7 ori fiecare, acumulând cifre uluitoare.
Unchiul lui Rafael Nadal, Toni, a scris o rubrică pentru El Pais în care a analizat finala de la Wimbledon dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios. Nadal subliniază că a știut care va fi rezultatul, chiar și atunci când Kyrgios a câștigat setul inaugural datorită serviciului său excepțional.
CITEȘTE ȘI:

Toni Nadal îl face praf pe Kyrgios pentru cum "s-a predat" în fața lui Djokovic la Wimbledon

"Meciul dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios a avut deznodământul pe care mulți dintre noi credeau că îl va avea. În ciuda faptului că a câștigat primul set datorită serviciului său devastator, australianul nu a reușit să își mențină spiritul de luptă pe parcursul celor trei ore de meci. Momentul de cotitură a venit în setul al doilea, la 5-3 pentru Djokovic, când jucătorul din Canberra a avut trei mingi de break pentru a returna serviciul pierdut, dar le-a irosit inexplicabil.
Din acel moment s-a văzut deja temperamentul său obișnuit. A vorbit tot timpul cu membrii lojei sale și și-a păstrat această atitudine neconstructivă, mai ales pentru el însuși, până la finalul setului al treilea. În cel de-al patrulea, și-a revenit, dar în momentele decisive nu și-a putut controla anxietatea, care a degenerat din nou în reproșuri constante la adresa echipei sale, ca și cum ei înșiși ar fi fost vinovați de rezultatul nedorit pe tabela de marcaj pentru el", a transmis Toni Nadal.

Toni Nadal spune despre Kyrgios că e "inapt" din punct de vedere al intențiilor pe care le are pe teren

Unchiul lui Rafa a criticat în special unele obiceiuri ale lui Kyrgios: "Lipsa de constanță a australianului, mai ales în ceea ce privește menținerea agresivității, este cea mai mare problemă a jocului său. El are prostul obicei de a lovi prea multe mingi în orice direcție, fără a acorda atenție poziției sale. În tenisul de astăzi, din cauza vitezei cu care se deplasează mingea, nu mai rămâne decât să cauți o poziție bună pentru un control total.
Marii jucători (Federer, Djokovic, Rafael) își măsoară bine pașii, caută o poziție bună și de acolo încearcă să dea o lovitură bună care să crească șansele de a câștiga. Kyrgios, cu înțelegerea sa neglijentă a jocului, este inapt nu atât de mult de ceea ce face cu mingea, ci de modul în care vrea să o facă. Este foarte dificil să obțină continuitatea pe care o cere scorul. Tenisul este un sport al repetiției, nu al spectaculozității.
Îl vedem în prea multe ocazii lovind reveruri fără pași corect ajustați și forehanduri în care nu face nici cel mai mic efort pentru a-și îndoi genunchii și a-și întări picioarele. Poartă o inerție inutilă și își execută multe dintre lovituri în mod intuitiv. Când vin momentele de tensiune, și acestea sunt o certitudine în finala de la Wimbledon, atunci sunt mai multe greșeli decât în mod normal.
Acest mod neortodox de a juca, care într-un alt sport nu numai că ar fi incitant, dar ar da și rezultate pozitive, nu prea are rost în tenis, unde fiecare punct, oricât de creativ ar fi, are aceeași valoare. Este clar că este în mare formă, deoarece este capabil să facă lucruri pe care puțini le pot face, dar este evident că actuala sa clasare pe locul 40 corespunde jocului pe care îl are. E acolo unde merită să fie", a mai transmis Toni.

Toni Nadal spune că Djokovic se află pe urmele lui Rafa

La final, unchiul lui Rafa i-a adus un omagiu și lui Novak Djokovic: "Novak Djokovic, fără să fie nevoit să arate cel mai strălucit joc al său, a demonstrat încă o dată că este un mare campion. Tot ceea ce adversarul său nu era pregătit să facă, asta face el de obicei. Este un jucător serios, care arată întotdeauna cea mai bună predispoziție atunci când se confruntă cu cele mai nefavorabile momente.
Așa cum am menționat în articolul precedent, știam că nu va da greș. Singura șansă de a pierde șansa de a câștiga cel de-al 21-lea Grand Slam a fost că Kyrgios a avut capacitatea de a juca cel mai bun tenis al său și, mai ales, de a ne surprinde cu temperamentul său și de a se menține tot timpul la înălțime. Cu această nouă victorie la Wimbledon, tenismenul sârb continuă să își îmbunătățească figura sportivă și îl urmărește pe Rafael în cursa pentru cel mai mare campion al tuturor timpurilor", a conchis Nadal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo