Stefanos Tsitsipas și Nick Kyrgios au fost protagoniștii unuia dintre cele mai tensionate meciuri din ultimii ani. Australianul s-a impus în 4 seturi și s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon, însă desfășurarea evenimentelor pe teren a depășit limitele.
După ce a pierdut setul doi, Tsitsipas a lovit cu frustrare o minge și era să lovească un spectator. Kyrgios i-a cerut insisntent arbitrului să-l descalifice pe elen, dar oficialul i-a acordat numai un avertisment. Disputa dintre cei doi jucători a continuat la conferințele de presă, Kyrgios lansând o adevărată tiradă la adresa învinsului său după ce a fost informat că acesta s-a plâns că a fost hărțuit.
Tsitsipas pare că nu a depășit momentul și după ce l-a ironizat pe Kyrgios printr-o postare pe Instagram, a lansat o propunere oarecum ciudată. Grecul a făcut apel la colegii de circuit și a insinuat că regulamentul ar trebui schimbat astfel încât jucătorilor să le fie interzis să vorbească pe teren. Referindu-se la meciul cu Kyrgios, al 5-lea jucător al lumii a spus că a fost distras de comportamentul australianului, care este recunoscut pentru modul în care încearcă să-și destabilizeze adversarii vorbind mereu între puncte.
Citi Open
Meci spectacol la Washington. Kyrgios a salvat cinci mingi de meci și l-a învins pe Tiafoe
IERI LA 08:27
"Cred că ar trebui să stabilim o regulă. De ce ar trebui să vorbești în timp ce joci? Asta nu are nici un sens. Ești acolo pentru a-ți face treaba. La fiecare punct pe care l-am jucat astăzi am simțit că se va întâmpla ceva de cealaltă parte a fileului. Am încercat să nu fiu distras de asta, pentru că știam că ar putea fi intenționat, pentru că el poate juca altfel. Este modul lui de a manipula adversarul și de a-ți distrage atenția. Nimeni altcineva nu face asta. Nimeni nu este atât de supărat și frustrat tot timpul. Se întâmplă atât de ușor și atât de repede. Sper cu adevărat că noi, jucătorii, vom curăța tenisul și vom face o versiune mai curată a sportului nostru. Sper că acest tip de comportament nu va mai fi acceptat și tolerat", a spus Tsitsipas, citat de welovetennis.fr.

TSITSIPAS ȘI-A CERUT SCUZE PENTRU MINGEA TRIMISĂ ÎN TRIBUNE

Momentul tensionat din finalul setului secund a fost declanșatorul scandalului din partida pe care Kyrgios a câștigat-o în turul 3 de la Wimbledon. Grecul nu a putut să-și stăpânească frustrarea, dar la final a admis că a greșit și și-a cerut scuze.
"A fost o mare eroare din partea mea! Nu voi mai face asta niciodată și mi-am cerut scuze. Nu știu ce mi-a trecut prin cap. Tot circul făcut de adversarul meu cred că mi-a afectat modul de a gândi", a spus vizibil afectat Tsitsipas.
După succesul de sâmbătă, Kyrgios a demonstrat că poate ajunge departe în acest turneu. În turul următor. Kygios va juca împotriva americanului de 20 de ani Brandon Nakashima, aflat în premieră atât de departe într-un turneu de Grand Slam. Casele de pariuri îl plasează pe australian ca al trelea favorit la câștigarea singurului trofeu de Grand Slam jucat pe iarbă. Primii doi sunt Djokovic și Nadal.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Lovitură pentru Laver Cup, după ce Federer, Nadal și Djokovic și-au anunțat prezența! Marele absent
02/08/2022 LA 17:50
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35