Doar 4 dintre jucătorii de TOP 10 ATP sunt încă în cursa pentru fazele finale de la Wimbledon: Djokovic, Nadal, Alcaraz şi Tsitsipas. Rafa a fost extrem de norocos, de pe jumătatea lui fiind "şterşi" sportivi ca Berrettini, Cilic sau Felix Auger-Aliassime (primii doi cu COVID-19), dar şi Nole se bucură de confortul dat de un tablou foarte uşor.
Asta pentru că, pe jumătatea sârbului, în partea inferioară, favoriţii au căzut pe capete. Ca atare, unul dintre Humbert, Goffin, Tiafoe, Bublik, Norrie, Johnson, Paul sau Vesely va ajunge în semifinale la All England Club. Niciunul dintre ei nu a mai bifat un penultim act la Wimbledon. Mai mult, niciunul nu a ajuns într-o semifinală de Grand Slam, astfel că acel sfert de tablou e extrem de deschis.

Semifinalist în premieră la Wimbledon 2022

Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Meciurile care vor stabili unul dintre semifinaliştii de la Wimbledon (câştigătorii primelor două meciuri vor juca în optimi, după acelaşi model stabilindu-se şi cealaltă bătălie pentru sferturi din această parte de tablou):
  • Humbert - Goffin
  • Tiafoe - Bublik
  • Norrie - Johnson
  • Paul - Vesely
Trebuie spus că, dintre jucătorii enumeraţi, doar Norrie, Tiafoe și Paul au beneficiat de statutul de capi de serie
Pe jumătatea superioară de concurs, 6 jucători sunt în premieră în turul 3 la Wimbledon.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3401051.jpg
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47