Nick Kyrgios și Stefanos Tsitsipas au fost protagoniștii unuia dintre cele mai tensionate meciuri din ultimii ani. Duelul lor din turul 3 de la Wimbledon a fost presărat cu multe momente controversate, cel mai important fiind cel de la la finalul setului doi, când australianul a cerut insistent ca adversarul său să fie descalificat, deoarece a fost aproape să lovească un spectator cu o minge trimisă cu furie spre tribune.
Elenul s-a ales numai cu un avertisment, dar în final a pierdut în 4 seturi. Duelul de pe teren a continuat la conferințele de presă, cei doi jucători aruncându-și cuvinte grele unul altuia, lucru mai puțin obișnuit în tenis, cel puțin la un asemenea nivel.

Mats Wilander cere un regulament mai explicit, după "războiul" din meciul Kyrgios- Tsitsipas

Citi Open
Meci spectacol la Washington. Kyrgios a salvat cinci mingi de meci și l-a învins pe Tiafoe
IERI LA 08:27
Reacțiile au curs în valuri după acest meci, iar Mats Wilander, Expertul Eurosport, și-a spus și el părerea despre evenimentele regretabile de la Wimbledon. Suedezul a criticat comportamentul jucătorilor, în special gestul lui Tsitsipas, dar crede că principalii vinovați sunt oficialii, pentru că nu sunt în stare să facă un regulament mai clar.
"Amândoi au dreptatea lor, să fiu sincer. Kyrgios a spus că Stefanos este puțin slab din punct de vedere mental dacă devine atât de deranjat de faptul că el este el însuși pe teren. Aș spune că cei de vină sunt oficialii. Tenismenii joacă în conformitate cu regulile pe care le avem acum, așa că nu îi putem învinovăți, ei încearcă să câștige un meci de tenis. Așa joacă Kyrgios, asta face el face. Nu am văzut niciodată așa ceva și sunt sigur cănu vreau să văd din nou.
În același timp, poate m-aș fi simțit și eu așa cum a făcut-o Stefanos. Trebuie să impunem reguli clare, astfel încât jucătorii să nu poată face astfel de gesturi. Nu trebuie avem meciuri de tenis care să arate așa. Publicul mi-a plăcut, dar tenisul trebuie să fie un sport în care să-ți poți lua copilul de cinci ani și să nu-ți faci griji că va fi lovit cu o minge de tenis sau că aude un jucător înjurând de 20 de ori. Sportul nu trebuie să fie așa. Tenisul nu este doar divertisment, este un sport educațional și inspirator mai mult decât divertisment", a spus Wilander la microfonul Eurosport.
Stefanos Tsitsipas a vorbit și el despre schimbarea regulamentului și a insinuat că jucătorilor nu le-ar mai trebui permis să vorbească pe teren. Elenul a făcut apel la colegii de circuit, considerând că de la ei ar trebui să vină această inițiativă, pentru a "curăța" tenisul de disputele verbale din timpul meciurilor.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/07/03/3403630.jpg
Tenis
Lovitură pentru Laver Cup, după ce Federer, Nadal și Djokovic și-au anunțat prezența! Marele absent
02/08/2022 LA 17:50
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35