După ce și-a cerut scuze pentru accidentul oribil pe care l-a provocat prin intermediul unei postări pe contul de Twitter, Dylan Groenewegen a vorbit în premieră pe marginea acestui subiect în cadrul unei emisiuni la o televiziune din țara sa natală.

Groenewegen: "Mi-am dat seama imediat că nu e de bine"

Oficialii de la Jumbo Visma l-au suspendat pe Groenewegen din circuit pentru o perioadă nedeterminată, până când cei de la UCI vor lua o decizie în acest sens. Aseară, rutierul a vorbit pentru prima dată despre incidentul pe care l-a provocat și a admis că nu ia în calcul o revenire în competiții în perioada imediat următoare.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30
"Nu am intenționat niciodată să pun alți cicliști în pericol, dar este în mod clar vina mea. M-am abatut de la traiectoria mea și acest lucru nu este permis. A mers atât de repede ... barierele au zburat peste drum și am căzut. Am văzut imediat că nu e bine.", a declarat Groenewegen.
https://i.eurosport.com/2020/08/05/2860608.jpg

Groenewegen l-a sunat pe Lefevere

În așteptarea sancțiunii UCI, rutierul a fost atacat din toate părțile, iar Patrick Lefevere, directorul lui Deceuninck Quick-Step, a confirmat că va depune chiar o plângere penală la Poliția Poloneză împotriva lui Groenewegen.
În intervenția de la televiziunea olandeză, Groenewegen a menționat că l-a sunat personal pe Lefevere pentru a-i prezenta scuzele: "L-am sunat să-mi cer scuze și să-i prezint sprijinul meu pentru Fabio, iar el a apreciat asta. Nu ne-am certat".
Sprinterul de la Jumbo Visma a adnis că trece prin momente dificile și beneficiază de suport psihologic, menționând de asemenea că nu se gândește la o revenire în curse prea curând, indiferent de sancțiunea pe care o va primi: "Oricum, nu voi atinge bicicleta deocamdată. Nici măcar nu vreau să mă gândesc să revin la ciclism în următoarele luni. Vom vedea asta mai târziu. Mă gândesc doar la Fabio și la familia lui. Sper că va reveni repede și că vom putea concura din nou pentru victorie împreună."
Între timp, Fabio Jakobsen a fost scos din coma indusă în care a fost băgat de medicii spitalului din Katowice în ziua accidentului și acum se află în afara oricărui pericol. Chiar și așa, urmările accidentului sunt dintre cele mai grave, Patrick Lefevere spunând ieri că acesta și-a pierdut toți dinții și că toate oasele feței i-au fost rupte.
Turul Spaniei
Rezumatul etapei a 8-a din Turul Spaniei
21/08/2021 LA 17:04
Ciclism
Uluitorul Fabio Jakobsen! O nouă victorie pentru olandezul de 24 de ani, în Vuelta
21/08/2021 LA 15:45