Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bernal a spus cum stau, de fapt, lucrurile între el și Froome în cadrul echipei Ineos

Cristian Mihală

Publicat 06/07/2020 la 17:28 GMT+3

Egan Bernal a dezvăluit că relația pe care o are cu Chris Froome e una excelentă. Columbianul e convins că Ineos nu va avea probleme cu starurile sale în Turul Franței, toți punând binele echipei înaintea gloriei personale.

Egan Bernal susține că el și Chris Froome se află în relații excelente

Credit imagine: Getty Images

În ultimele luni, s-a speculat pe seama faptului că mai multe "săbii" nu vor intra în aceeași teacă la Ineos. Exemplul Movistar, unde Quintana, Valverde și Landa nu au reușit să conclucreze bine în marile tururi e grăitor, și se părea că orgoliile vor fi prezente și la formația britanică.
Froome a părut deranjat de declarația lui Bernal, care afirmase că, atâta vreme cât se va afla în formă maximă, nu va fi locotenentul britanicului și chiar s-a pus problema ca rutierul născut în Kenya să facă obiectului unui transfer la mijloc de sezon.
Învingătorul din Turul Franței 2019 garantează că nu e vorba de nicio ranchiună între liderii Ineos și, deși toți au dus tricoul galben la Paris în ultimii ani, orgoliile nu vor fi prezente. Niciunul dintre cei trei rutieri nu vor avea probleme să lucreze pentru cel mai puternic dintre cicliști, binele echipei primând. Probabil nici nu s-ar putea obține o nouă victorie în Turul Franței decât cu o astfel de abordare, în condițiile în care Jumbo Visma va alinia una dintre cele mai puternice formații din istoria marilor tururi.
"Nu a fost deloc deranjat de ce am spus. Chris a dat acele declarații și lumea a interpretat că ar fi supărat pe mine. Nici vorbă de așa ceva. Suntem prieteni, dar amândoi ne dorim să câștigăm. Dar, cel mai important, amândoi ne dorim ca echipa să câștige. Chris, Geraint și cu mine suntem foarte sinceri unul cu altul, ne respectăm și ne înțelegem foarte bine. Când vom vedea că unul e mai puternic, ceilalți doi îl vor ajuta. Niciunul dintre noi nu spune "Eu sunt liderul!". Dacă va trebui să muncesc pentru Chris, pentru că e mai puternic, o voi face fără probleme. Sunt convins că același lucru e valabil și în cazul lui, și în ceea ce îl privește pe Geraint", a spus Bernal pentru ziarul din țara natală El Tiempo.

Bernal și pronosticurile pentru Turul Franței 2020

Dacă în sezoanele precedente rutierii de general își fixau programul în funcție de profilul marilor tururi, de data aceasta foarte puțini vor lipsi de la startul Turului Franței. Asta pentru că Giro și Vuelta se vor suprapune, iar cicliștii vor trebui să opteze între cele două competiții.
Ca atare, dacă un om de general va dori să meargă în două mari tururi, singura variantă e să participe la Marea Buclă. În plus, faptul că Turul Franței va fi primul în calendar îi conferă un avantaj evident din punct de vedere al interesului rutierilor, care vor să arate ce pot, după o perioadă atât de lungă de pauză.
"Cred că, datorită circumstanțelor, vor fi mulți care vor lupta pentru tricoul galben în Turul Franței. Va fi o competiție mult mai strânsă și cu mai multe staruri decât în anii precednți. Vor fi și surprize, unii dintre noi au putut să se pregătească la altitudine, alții nu. E greu de spus cine va fi în forma maximă în acest moment", a mai spus columbianul.
Turul Franței se va desfășura în perioada 29 august-20 septembrie și va avea acoperire totală pe Eurosport și eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo