Turul Franței 2020 își desemnează astăzi laureații, iar ideea generală este că experiența nu mai este neapărat o condiție esențială pentru succesul în Marea Buclă. 3 dintre cele 4 tricouri distinctive (galben, alb și alb cu buline roșii) au fost luate de Tadej Pogacar, surprinzătorul câștigător al competiției, iar tricoul verde va fi purtat la festivitatea finală de Sam Bennett.
Pogacar nici nu a împlinit 22 de ani, iar Bennett are 29 de ani. Titlul de cel mai combativ rutier al aceste ediții i-a fost acordat deja lui Marc Hirschi, care a împlinit de curând vârsta de 22 de ani. Elvețianul de la Sunweb a primit această distincție înainte de ultima etapă de astăzi, fiind ales dintr-o listă selectă de rutieri precum Pierre Rolland, Richard Carapaz, Lennard Kamna, Nielson Powless și Julian Alaphilippe (cel mai combativ rutier din 2019). De menționat că Hirschi a câștigat acest premiu ca urmare a votului a 6 membrii ai juriului, dar și a fanilor, ponderea fiind de 50-50%.

Sunweb a făcut un Tur al Franței de excepție

Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48
Elvețianul a făcut parte dintr-o echipă care a dinamizat foarte mult această ediție a Marii Bucle. Chiar dacă nu au avut un om de general care să lupte cu șanse pentru tricoul galben, Sunweb a fost "pata de culoare" în această cursă.
Soren Kragh Andersen a câștigat 2 etape, iar Hirschi s-a impus într-o alta, dar a fost pe podium în alte 2 rânduri. De altfel, Hirschi a fost numit de 3 ori cel mai combativ rutier al unei etape.
Fost campion mondial la U23, elvețianul a fost într-o permanentă ofensivă pe tot parcursul turului, contribuind la finaluri spectaculoase, cum a fost cel de la Nice, când a fost învins de Alaphilippe, sau cel de la Laruns, când i s-a refuzat o victorie impresionantă din evadare, fiind ajuns cu numai 2 kilometri înainte de final.
De asemenea, Hirschi s-a implicat și în lupta pentru tricoul alb cu buline roșii, dar desfășurarea contratimpului de ieri l-a scos din ecuație. În orice caz, premiul obținut este pe deplin meritat, iar lui Hirschi i se prevede un viitor strălucit, mai ales în cursele clasice, profilul său recomandându-l pentru acestea.
Săptămâna viitoare, Hirschi va participa la Campionatele Mondiale de la Imola, acolo unde este cotat cu șanse bune la cursa pe șosea, iar apoi este așteptat să confirme forma excelentă pe care o traversează la clasicele pe pavate din luna noiembrie.
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46