Sâmbătă, Roglic, liderul la zi în Dauphine, a căzut pe o porțiune de plat, dar a fost adus rapid în pluton de Wout Van Aert și a arătat suficient de puternic pe final. Cu toate acestea, echipa a decis ieri ca învingătorul din Vuelta 2019 să nu plece în ultima rundă, deși acesta avea o șansă bună să câștige celebra cursă pregătitoare pentru Le Tour.
Imediat, s-a speculat enorm pe seama stării de sănătate a lui Roglic, însă decizia olandezilor a fost una de precauție, nedorind să îl expună pe liderul echipei inutil înaintea unei competiții atât de importante precum Turul Franței.
"A căzut rău pe șold și am vrut să vedem cum reacționează, de aceea a continuat sâmbătă. A fost amețit, dar mental și-a revenit în câteva minute. Nu e nicio teamă privind o accidentare grea. Nu se va antrena nici azi, dar lucrurile nu sunt grave, nu cred că îi va afecta în vreun fel pregătirea pentru Turul Franței", a spus Plugge, citat de Cycling News.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Sepp Kuss, cel care e într-o formă fantastică (a câștigat ieri ultima etapă din Dauphine), dar care în Le Tour va avea doar statutul de gregario pentru Roglic și Dumoulin, e convins și el că slovenul își va reveni rapid după căzătură.
"Va fi ok, dar a trebuit să fim atenți, pentru că e periculos să concurezi cu o accidentare. Dar cred că a scăpat mult mai ieftin decât ne așteptam. A avut foarte multă adrenalină și mi s-a părut că e foarte bine după ce a luat contact cu asfaltul", a explicat rutierul american.

Ce se întâmplă cu Steven Kruijswijk, locul 3 din Turul Franței 2019

Decizia lui Jumbo Visma de a-l retrage pe Roglic a venit cu siguranță și ca urmare a căzăturii lui Steven Kruijswijk, tot în etapa de sâmbătă.
Olandezul de 33 de ani și-a dislocat umărul, iar prezența lui în Le Tour e sub semnul întrebării. Ca atare, Jumbo Visma a trebuit să fie prudentă cu Roglic, nedorin să îl forțeze și pe acesta după ce locul 3 din Turul Franței 2019 s-a accidentat atât de rău.
"Abia săptămâna viitoare vom decide dacă Steven va putea participa în Le Tour. S-a întors acasă, la Monaco. Umărul i-a fost pus la loc, dar are o mulțime de zone fără piele, după ce s-a hârșâit de asfalt. Să sperăm că se va vindeca foarte repede, dar e mult prea devreme să dăm un verdict. Zilele viitoare vor fi decisive, așteptăm să vedem cum se vindecă rănile", a mai spus Plugge.
Chiar și fără Kruijswijk, Jumbo Visma pare de neoprit în Turul Franței 2020, dacă Roglic va fi recuperat complet. Acesta are în Tom Dumoulin un om dispus să îl ajute, chiar dacă fostul câștigător al Giro are și el ambiții pentru un podium la general. Cu Tony Martin și Van Aert impecabili pe plat, capabili să îi ferească pe coechipieri de borduri, și cu rutieri precum George Bennett și Sepp Kuss în stare să destabilizeze plutonul în munți, olandezii ar trebui să fie de neoprit în Turul Franței.
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31