Pauza generată de pandemia de coronavirus i s-a potrivit mănuşă lui Froome, care era în urmă din punct de vedere fizic, după accidentul teribil suferit în 2019, în Dauphine. Englezul nu a putut participa la Turul Franţei şi a pierdut, de altfel tot sezonul, având nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale. Unii au spsus că nu va mai reveni niciodată în şa, alţii s-au grăbit să concluzioneze că, şi dacă va avea parte de un come-back, şansele să ajungă la nivelul de înainte de accidentare sunt mici.
Froome are însă încredere totală în propriile forţe şi a dezvăluit că a lucrat enorm zilnic pentru a recupera ecartul existent din punct de vedere fizic faţă de ceilalţi oameni de general din pluton.
"M-am recuperat după accidentare. Această pauză m-a ajutat, am avut șase sau șapte ore de antrenament pe zi. Nu a fost ușor, dar acum suntem toți egali. Sunt foarte motivat să concurez din nou şi să arăt ce pot, exact ca înainte. Această perioadă mi-a dat un bonus de două luni, astfel că sunt gata", a declarat Froome, într-un interviu acordat pentru "Sky Sport Italia".
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49

Froome rămâne la Ineos

Ultimele săptămâni au fost extrem de agitate, scriindu-se intens despre posibilitatea ca Froome să o părăsească pe Ineos la mijlocul acestui sezon. Britanicul e legat de actuala echipă doar până la finalul anului şi, în contextul în care nu avea garantat un statut de lider pentru Turul Franţei, ciclistul s-ar fi gândit la plecare. Era greu însă ca cineva să îi ofere condiţii salariale comparabile acum - câştigă 4,5 milioane de euro/an, fiind al doilea cel mai bine plătit rutier din lume -, în condiţiile în care nimeni nu are vreo garanţie că Froome mai poate reveni la nivelul arătat în anii trecuţi.
În consecinţă, englezul a decis să rămână şi să încerce să demonstreze în Le Tour că merită să fie rutierul protejat, deşi în echipa Ineos pentru startul competiţiei vor fi alţi doi foşti câştigători ai competiţiei: Egan Bernal şi Geraint Thomas.
"Sunt pregătit pentru Tur, chiar pentru a fi lider. Cel mai important este ca la sfârșitul zilei echipa să câștige, asta este cel mai important. Apoi, parcursul fiecăruia va spune cine este liderul. Vom găsi o soluție și ne vom respecta obiectivele. Fiecare vrea să câștige, dar cea mai importantă este echipa", a mai spus britanicul.
https://i.eurosport.com/2018/12/13/2481882.jpg

Froome, îndrăgostit de Turul Italiei

În această perioadă, Eurosport 1 vă transmite zilnic, de la ora 16:30, etapele legendare din istoria Giro. O competiţie care i-a rămas în suflet lui Froome, după ediţia de acum doi ani.
Setat mereu pe Turul Franţei, britanicul venise în Turul Italiei de doar două ori, în 2009 şi 2010, când vârsta şi lipsa de experienţă nu îl recomandau pentru clasamentul general.
Ca atare, în 2018, când s-a decis să facă dubla Giro - Turul Franţei, puţini se gândeau la el ca la un rutier care să ducă tricoul roz până la final, în contextul în care obiectivul principal rămânea Marea Buclă.
În cele din urmă, Froome şi-a trecut în palmares şi singurul mare tur care îi lipsea, după ce l-a învins pentru doar 46 de secunde pe Tom Dumoulin. Rutierul cu origini în Kenya şi-a adus aminte de lupta teribilă, dar şi de atmosfera specială creată de fanii italieni.
"A fost ceva special, frumos și complicat. Este cea mai frumoasă victorie a carierei mele. Să văd din nou aceste imagini mă face să înțeleg cât de special a fost. Am înțeles în cursă că fanii italieni sunt speciali, m-au ajutat chiar dacă eram englez. Ei privesc ciclistul, și nu naționalitatea lui", a concluzionat Froome.
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824758.jpg
Ciclism
Chris Froome a luat atitudine în chestiunea legată de sănătatea mintală a sportivilor de performanță
21/08/2021 LA 09:25
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56