Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Matia Binotto, undă verde pentru Charles Leclerc și Carlos Sainz să se întreacă pe circuit! Ferrari, lăudată de Wolff

Alex Masgras

Publicat 18/04/2022 la 12:46 GMT+3

Ferrari are parte de un start de sezon foarte bun, cu Charles Leclerc lider în clasamentul piloților. Matia Binotto, șeful echipei, a declarat că monegascul și coechipierul său, Carlos Sainz, sunt liberi să se întreacă.

Charles Leclerc, Carlos Sainz, Mattia Binotto (Ferrari) - GP of Saudi Arabia 2022

Credit imagine: Getty Images

Matia Binotto consideră că este mult prea devreme pentru a se lua în calcul ordinele de echipă în ceea ce privește cei doi piloți de la Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz. Echipa italiană are parte de un început de sezon foarte bun. Charles Leclerc se află pe primul loc în clasamentul piloților, în timp ce Ferarri este lider în clasamentul constructorilor.
Leclerc a devenit candidatul principal pentru titlul din acest sezon după prestațiile foarte bune din primele trei curse, în timp ce Sainz se luptă și el pentru primele locuri.
Matia Binotto le-a dat undă verde celor doi piloți să se întreacă în acest sezon, considerând că este mult prea devreme pentru ca ordinele de echipă să intervină:
"Au trecut doar trei curse până acum. Mai sunt încă 20 de curse, sezonul este foarte lung. Piloții noștri sunt liberi să se întreacă și chiar aștept să văd și să mă bucur de lupta lor pentru poziții de top, chiar primul loc, dacă este posibil", a declarat șeful celor de la Ferrari pentru AutoSport.
Citește și:

Toto Wolff a lăudat Ferrari pentru începutul foarte bun de sezon

Spre deosebire de Ferrari, Mercedes nu are parte de un început de sezon foarte bun. După ce a dominat fără drept de apel Formula 1 în ultimii ani, echipa germană are probleme în ceea ce privește dezvoltarea noilor monoposturi.
Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes, a lăudat echipa italiană pentru startul foarte bun de sezon, dar și pentru că a interpretat foarte bine noile reguli din Formula 1.
"Nu pot decât să îi felicit. Vedem că Ferrari a făcut un pas uriaș în față în comparație cu anul trecut. Înainte erau cu vreo 14 cai putere în urmă, acum sunt cu 14 cai putere în față. Niciodată nu am mai văzut o creștere așa mare într-un timp atât de scurt", a declarat Toto Wolff, potrivit as.com.
Formula 1 revine în acest weekend, cu Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna. La finalul acestei săptămâni revin și cursele de sprint pe circuitul de la Imola, astfel încât calificările vor avea loc vineri după-amiază, sâmbătă va avea loc cursa de sprint, în timp ce duminică va avea loc cursa tradițională.
Charles Leclerc s-a impus în acest sezon în Bahrain și Australia, în timp ce a doua cursă din 2022, cea din Arabia Saudită, a fost câștigată de campionul sezonului trecut, Max Verstappen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo