Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, convins că lupta cu Charles Leclerc și Ferrari se va da până la finalul sezonului

Alex Masgras

Actualizat 23/04/2022 la 07:59 GMT+3

Max Verstappen, campionul mondial din 2021, nu a avut parte de un start de sezon excelent. Pilotul lui Red Bull a câștigat o singură cursă și a abandonat de două ori în primele trei etape, dar rămâne încrezător și este convins că lupta cu Leclerc și Ferrari se va da până la finalul sezonului.

Formula 1 | Prezentarea Marelui Premiu din Emilia Romagna

Max Verstappen nu are parte de cel mai bun început de sezon. Campionul mondial din 2021 a câștigat cursa din Arabia Saudită, dar a avut parte de două abandonuri, în Bahrain și Australia. Cu toate acestea, pilotul lui Red Bull rămâne încrezător în forțele sale și ale echipei și crede că duelul cu Ferrari se va da până la finalul sezonului:
"Nu este vreo îndoială că Ferrari va lupta pentru titlu până la final. Au început cu o mașină foarte bună și vor putea să îi aducă îmbunătățiri. Viteza și fiabilitatea vor fi decisive pentru titlul mondial. Nu este suficient să fii doar competitiv. Pentru a câștiga titlul trebuie să aduni puncte în fiecare Grand Prix. Am avut deja două curse în care nu am punctat. Este esențial să revenim în fața lui Ferrari și să câștigăm următoarele curse", a declarat Max Verstappen pentru Gazzetta dello Sport.
Citește și:

Verstappen se bucură că se poate întrece cu Charles Leclerc pentru titlul mondial

Charles Leclerc este liderul din Formula 1 după primele trei curse ale sezonului. Monegascul a câștigat în Bahrain și Australia, iar în Arabia Saudită a încheiat pe locul al doilea. Verstappen se bucură de faptul că are oportunitatea de a se întrece cu pilotul lui Ferrari pentru câștigarea curselor.
Cei doi se cunosc încă din copilărie, concurând în diferite competiții în perioada junioratului, înainte de sosirea în Formula 1:
"Mi se pare ceva normal să întâlnesc piloți cu care am concurat și în copilărie, care au ajuns ca mine în Formula 1. În cazul meu și al lui Charles, e bine că doi piloți tineri se luptă pentru victorii. Până acum am avut câteva bătălii grozave. Mă bucur și pentru prietenul meu Carlos Sainz, alături de care am debutat în 2015 cu Toro Rosso, că are parte de o mașină competitivă", a mai spus Max Verstappen.
picture

Formula 1 | Prezentarea Marelui Premiu din Emilia Romagna

Următoarea cursă din Formula 1 va avea loc în Italia, pe circuitul de la Imola. Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna va avea loc pe 24 aprilie, acolo unde cursele de sprint vor reveni în Formula 1. Calificările vor avea loc vineri după-amiază, în timp ce cursa de sprint se va desfășura sâmbătă.
Max Verstappen are multe amintiri speciale din Italia, acolo unde a concurat de foarte multe ori în copilărie:
"Când eram copil, am petrecut mai mult timp în Italia decât acasă, deoarece participam în curse de karting. Știu locuri atât din nord, cât și din sud, am călătorit într-o dubă cu tatăl meu și am multe amintiri minunate. M-am simțit foarte bine în acea perioadă. Îmi place cultura voastră și pasiunea pentru sporturile cu motor și Formula 1", le-a mai spus Verstappen italienilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo