Italia a ratat incredibil calificarea directă la Campionatul Mondial, astfel că "Squadra Azzurra" poate ajunge în Qatar doar prin intermediul barajului. Tragerea la sorți a fost una plină de ghinion, campioana Europei putând da peste Portugalia în finala play-off-ului, meci la care Mancini ar putea avea mari probleme, mai mulți titulari incontestabili fiind pasibile de suspendare.
Conducătorii fotbalului din "Cizmă" nu concep o nouă ratare a Campionatului Mondial (Italia nu a fost prezentă nici în 2018, pierzând la baraj cu Suedia) și sunt gata să facă tot ce le stă în putință pentru a facilita calificarea. Conform presei din Peninsulă, șefii Ligii Italiene iau în calcul să amâne etapa din Serie A care ar urma să se dispute înaintea meciurilor de baraj (24 și 29 martie 2022).
Fotbal
Mancini a dezvăluit că a visat Italia campioană mondială! Cine va fi marea învinsă și cine va marca
07/01/2022 LA 18:08

Roberto Mancini vrea să câștige și Cupa Mondială cu Italia

De aceeași părere este și selecționerul italienilor Roberto Mancini, care a făcut o declarație surprinzătoare despre participarea la Cupa Mondială: "Ne vom califica la Cupa Mondială pentru că suntem puternici și pentru că am fost cea mai bună echipă la EURO 2020. Îmi spun mereu: 'Uite ce am pierdut! ' Ar fi fost suficient să câștigăm primul meci împotriva Elveției, partidă în care am dominat. Nu mă gândesc la asta (n.r. dacă va pleca de la naționala Italiei în cazul în care ratează calificarea). Cred că vom câștiga Cupa Mondială!", a declarat Roberto Mancini citat de Kicker.
Italia va juca la baraj după ce s-a clasat pe locul al doilea în Grupa C, la două puncte de primul loc ocupat de Elveţia. Portugalia a încheiat pe locul 2 o grupă câştigată de Serbia. Portugalia are însă un uşor avantaj faţă de Italia, fiindcă dacă va trece de Turcia, echipa lui Cristiano Ronaldo va fi gazdă în finala barajului. Italia resimte şi acum traumatismul din urmă cu patru ani, când a ratat prezenţa la CM din Rusia, fiind eliminată de Suedia într-un baraj care se disputa atunci în alt format, în două manşe (0-1, 0-0).
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276752.jpg
Fotbal
2021 în Sport | Povestea naționalei Italiei. De la agonia ultimului Mondial la extazul de la Euro
23/12/2021 LA 13:34
Fotbal
De ce nu au avut succes în cariera de antrenorat foștii elevi ai lui Ferguson?
15/12/2021 LA 12:27