Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roberto Mancini surprinde, după ce Italia a ratat calificarea directă la Cupa Mondială: "Câștigăm trofeul!"

Irina Aldea

Publicat 27/12/2021 la 19:36 GMT+2

Italia și Elveția au luptat de la distanță pentru primul loc în Grupa C a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Qatar. Câștig de cauză au avut elvețienii, care au câștigat clar contra Bulgariei și au profitat de remiza Italiei în Irlanda de Nord, obținând astfel calificarea directă la turneul final. Italia va juca la barajul din luna martie a anului viitor. Mancini pare totuși liniștit di

Roberto Mancini (Italia)

Credit imagine: Getty Images

Italia a ratat incredibil calificarea directă la Campionatul Mondial, astfel că "Squadra Azzurra" poate ajunge în Qatar doar prin intermediul barajului. Tragerea la sorți a fost una plină de ghinion, campioana Europei putând da peste Portugalia în finala play-off-ului, meci la care Mancini ar putea avea mari probleme, mai mulți titulari incontestabili fiind pasibile de suspendare.
Conducătorii fotbalului din "Cizmă" nu concep o nouă ratare a Campionatului Mondial (Italia nu a fost prezentă nici în 2018, pierzând la baraj cu Suedia) și sunt gata să facă tot ce le stă în putință pentru a facilita calificarea. Conform presei din Peninsulă, șefii Ligii Italiene iau în calcul să amâne etapa din Serie A care ar urma să se dispute înaintea meciurilor de baraj (24 și 29 martie 2022).

Roberto Mancini vrea să câștige și Cupa Mondială cu Italia

De aceeași părere este și selecționerul italienilor Roberto Mancini, care a făcut o declarație surprinzătoare despre participarea la Cupa Mondială: "Ne vom califica la Cupa Mondială pentru că suntem puternici și pentru că am fost cea mai bună echipă la EURO 2020. Îmi spun mereu: 'Uite ce am pierdut! ' Ar fi fost suficient să câștigăm primul meci împotriva Elveției, partidă în care am dominat. Nu mă gândesc la asta (n.r. dacă va pleca de la naționala Italiei în cazul în care ratează calificarea). Cred că vom câștiga Cupa Mondială!", a declarat Roberto Mancini citat de Kicker.
Italia va juca la baraj după ce s-a clasat pe locul al doilea în Grupa C, la două puncte de primul loc ocupat de Elveţia. Portugalia a încheiat pe locul 2 o grupă câştigată de Serbia. Portugalia are însă un uşor avantaj faţă de Italia, fiindcă dacă va trece de Turcia, echipa lui Cristiano Ronaldo va fi gazdă în finala barajului. Italia resimte şi acum traumatismul din urmă cu patru ani, când a ratat prezenţa la CM din Rusia, fiind eliminată de Suedia într-un baraj care se disputa atunci în alt format, în două manşe (0-1, 0-0).
Program Premier League Boxing Day 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo