În așteptarea reluării activității echipei de club Universitatea Craiova, pe 13 iunie, Sorin Cîrțu, președintele grupării din Bănie, a urmărit cu interes în ultimele zile meciurile primei reprezentative în Liga Națiunilor. La fel ca majoritatea oamenilor din fotbalul românesc, fostul internațional a fost dezamăgit de ce a văzut la Podgorica și Zenica.
România a început campania cu două înfrângeri în deplasare, 0-2 cu Muntenegru și 0-1 în Bosnia. Au fost două jocuri în care tricolorii au lăsat mult de dorit și din punct de vedere al exprimării în teren.
Premier League
Ten Hag vrea să readucă fotbalul spectacol la United! Regulile clare impuse la antrenamente
ACUM 10 ORE

Soprin Cîrțu: "Dezastru! Nu am văzut nimic pozitiv"

"Dezastru! Nu am văzut nimic pozitiv. Măcar să ne apropiem de un spirit național, care a acționat într-un anumit timp. Este nevoie de rezultate ori aici a fost dezastru. Chiar dacă nu au fost înfrângeri cu foarte multe goluri primite, cu 2-0 și 1-0, tot eșecuri sunt contra unor adversari cu campionate sub ceea ce înseamnă sau pretindem noi că este România. Situația naționalei este neplăcută și, cine știe, poate va deveni și mai rea", a declarat Sorin Cîrțu pentru Eurosport.
https://i.eurosport.com/2022/06/08/3389685.jpg
Pentru Edi Iordănescu au fost primele două jocuri oficiale la echipa națională, iar oficialul din Bănie se aștepta să vadă altceva la echipa națională: "Știam că este un început de campanie și mă gândeam că au o altă stare spirit, că vin cu altceva. În situația în care nu ai suportul ăsta tehnic peste adversar, să fii măcar cu suportul fizic, tactic peste el. Aș fi vrut să văd o combativitate mai mare, să văd ardoarea, starea de spirit de a nu ieși învins de pe teren. Dar aceste lucruri nu le-am văzut. Este la fel ca și înainte, văd aceeași națională, aceeași jucători care vin la lot ca și cum ar fi la echipa de club. Și din păcate, nu văd ca în viitor să se îndrepte ceva."

"Nu există improvizație la echipa națională, e cea mai mare prostie"

Înainte de a fi președinte de club, Sorin Cîrțu a fost antrenor peste 25 de ani. Ce ar fi făcut dacă ar fi fost azi pe banca naționalei? "În niciun caz nu aș face improvizații. Este indamisibil să ai un meci al naționalei și tu să ai pe o poziție din structura echipei o improvizație, cum a fost cazul cu Cristea, cu mijlocaș central (n.r. referire la meciul Muntenegru - România). Nu există așa ceva! Nu există la națională, este atitudine de echipă de club. La club înțelegi că sunt locurile limitate, au fost niște jucători accidentați, nu ai ce să faci. Dar la echipa națională? Și nu este pentru prima dată când s-a întâmplat. Nu există improvizație la echipa națională, e cea mai mare prostie", a răspuns Sorin Cîrțu, cu referire directă laEdi Iordănescu: "Păi cine să facă improvizația, Burleanu? Sau Stoichiță?".
https://i.eurosport.com/2022/05/29/3383260.jpg
Lămurit cu ce înseamnă azi echipa națională, Sorin Cîrțu își canalizează energia pentru Universitatea Craiova.
"Pe 13 iunie se face reunirea, iar pe 15 se pleacă spre zona Innsbruck, în Austria. Se revine pe 8 iulie, iar apoi abordăm prima etapă de campionat", sunt detaliile în linii mari ale echipei pentru perioada imediat următoare. Oficialul a mărturisit că ar putea să apară și unele surprize în lot: "Noi așa vrem, să mai facem una-două achiziții, dar să vedem ce suport financiar avem. În ideea în care avem o echilibrare de balanță economică, cu salariile jucătorilor, atunci este posibil să mai apară ceva. Avem un lot de 25, dintre care doar doi inși își termină contractul, vorbesc de Mateiu și Constantin. În rest, toți ceilalți mai au ani de contract."

"Vreau să câștig titlul, am 2 ani"

Craiova a urcat în ultimii ani și este între primele trei forțe ale campionatului, alături de CRF Cluj și FCSB. I-a lipsit însă un pas în plus pentru a câștiga și un titlu. "Nu avem eficiența, concretul acela pe care îl așteptăm de atâția ani. Tot acolo, aproape, suntem. Este inadmisibil să ne anunțăm obiective de campionat și noi să avem 13 înfrângeri. Nu se poate realiza niciodată un astfel de obiectiv cu atâtea meciuri pierdute", a precizat Sorin Cîrțu pentru Eurosport.
Ambiția președintelui de a câștiga un titlu cu Universitatea Craiova din această postură, după ce a reușit ca jucător și antrenor, este în continuare foarte mare. "Vreau să câștig titlul, am 2 ani, dar nu pot să realizez asta fără aportul jucătorilor și a băncii tehnice. Ei sunt primii care trebuie să rezolve problemele în teren. Ei își primesc apoi și laurii și partea financiară în situația unei reușite de tipul ăsta. Este o chestie de moral, de prestanță. Ei sunt care decid acest lucru", a mai spus Cîrțu.

"Îl vedeți pe Rădoi antrenor într-un viitor la Craiova?"

https://i.eurosport.com/2021/12/25/3276923.jpg
Și pentru că tot s-a speculat că Mirel Rădoi ar putea fi următorul antrenor al Universității Craiova, ultima întrebare pentru Sorin Cîrțu a sunat ceva de genul: "Îl vedeți pe Rădoi antrenor într-un viitor la Craiova?". "Da, poate. Depinde ce viitor. Viitorul mai îndepărtat, mai apropiat...", a răspuns președintele Universității.
Fotbal
Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție în China, după un nou meci în care și-a arătat valoarea
ACUM 17 ORE
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
ACUM 21 ORE