Federația Română de Fotbal a venit cu precizări, după ce a blocat desfășurarea partidei dintre Ținutul Secuiesc U18 și Ungaria U18, care ar fi trebuit să inaugureze noul stadion din Miercurea Ciuc, deoarece "nu se încadrează în niciuna din categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice".
Partida nu va avea loc sub această denumire, FRF anunțând deja FIFA, UEFA și Federația Maghiară de Fotbal în legătură cu refuzul de a își da acordul pentru partida respectivă.
De asemenea, FRF a aprobat noua solicitare a clubului FK Csikszereda de a organiza meciul dintre echipa de U18 a clubului și selecționata U18 a Ungariei.
Serie A
Dennis Man și Valentin Mihăilă au marcat pentru Parma în prima etapă din Serie B
ACUM 9 ORE
Partida care va avea loc astăzi de la ora 18:00 la Miercurea Ciuc va fi monitorizată de FRF.
Citește și:

Comunicatul FRF în legătură cu partida de la Miercurea Ciuc

"Referitor la evenimentul ce va avea loc azi la Miercurea Ciuc, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:
- Meciul Ținutul Secuiesc U18 - Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal.
- Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.
- Totodată, Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:
  • Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.
  • Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie.
- Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin.
- De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată.
- Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecționata Ungariei U18 și echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.
- Federația Română de Fotbal urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc.
Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice poate fi consultat aici.
Vă mulțumim!
Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal".
Fotbal
France Football a publicat lista celor 30 de nominalizați la Balonul de Aur! Messi, marele absent
ACUM 11 ORE
Cupa Mondială FIFA
FIFA a modificat oficial data începerii Campionatului Mondial din Qatar! Argumentul oferit
ACUM 15 ORE