Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost candidat pentru șefia Barcelonei critică modul de administrare al clubului. Ce spune despre Lewandowski

Andrei Nicolae

Actualizat 11/07/2022 la 11:01 GMT+3

Barcelona este unul dintre cel mai mari cluburi de fotbal de pe planetă, însă în ultima perioadă echipa blaugrana s-a confruntat cu probleme administrative și financiare. Lluis Bassat, unul dintre candidații pentru președinția clubului în 2003, a vorbit despre modul în care Joan Laporta gestionează trupa de pe Camp Nou, dar și despre posibilitatea transferului lui Lewandowski.

Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Bassat a candidat în urmă cu 19 ani pentru șefia clubului catalan și a pierdut alegerile în fața lui Joan Laporta, omul care administrează în prezent gruparea blaugrana. Publicistul în vârstă de 80 de ani a vorbit în cadul unui interviu pentru La Vanguardia despre modul în care actualul președinte al Barcelonei gestionează situația echipei:
"Barca nu este o afacere de familie, o galanterie sau o băcănie. Dacă te înconjori de oameni mici, o să ajungi să fii un pitic. Dacă te înconjori cu oameni mari, o să fii un gigant. Barca este o companie care înregistrează miliarde de euro, care dacă ar fi listate pe piața de valori ar avea o valoare incalculabilă.
Este o insituție care necesită muncă foarte serioasă. Când a fost lăsat fără un manager general, care știu că a fost magnific, Laporta a spus că îi va lua locul. Nu, asta nu e misiunea ta. Nu poți să îți pui 'bareta' de președinte, manager general. Este imposibil să știi totul", a declarat Bassat, citat de as.com.

Lewandowski, prea bătrân pentru Barcelona?

Lluis Bassat a vorbit de asemenea și despre interesul pe care îl are gruparea catalană pentru Robert Lewandowksi. Ibericul crede că atacantul polonez nu este cea mai bună soluție pentru echipa lui Xavi, din cauza vârstei sale: "Acum zece ani, da, dar acum nu l-aș aduce. O să aibă 34 de ani", și-a exprimat părerea Bassat.
Citește și:
Barcelona a făcut deja primele mutări în perioda de mercato de vară. Primul transfer anunțat de catalani a fost Franck Kessie, ajuns de la AC Milan, după trei sezoane petrecute sub comanda lui Stefano Pioli. Al doilea jucător venit în curtea Barcelonei a fost Andreas Christensen, adus pe gratis de la Chelsea.
Clubul catalan va juca primul meci oficial din noul sezon luna viitoare, într-o partidă împotriva lui Rayo Vallecano, pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo