Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona are mari probleme cu accindetările în defensivă! Ce fundaș central vrea Xavi în iarnă

Nicu Savin

Publicat 07/10/2022 la 18:26 GMT+3

FC Barcelona suferă enorm în defensivă din cauza accidentărilor în lanț ale fundașilor centrali. Ca atare, Xavi vrea neapărat să transfere un stoper în mercato-ul din iarnă, iar Inigo Martinez este prima opțiune.

Xavi

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona a realizat o campanie de achiziții stelară înaintea acestui sezon. Ofensiva catalanilor arată excelent, dar în defensivă există mari probleme, asta pentru că fundașii centrali s-au accidentat pe capete. Araujo a fost operat și va lipsi o perioadă îndelungată, iar Kounde și Christensen sunt și ei indisponibili și vor rata o serie de meciuri importante.
Astfel, Xavi îi are în acest moment la dispoziție doar pe Eric Garcia și Pique, ceea ce ar putea fi o mare slăbiciune, mai ales că veteranul apărător nu mai este la nivelul care l-a consacrat.
Deși jucătorii accidentați sunt așteptați să revină în a 2-a parte a sezonului, predispoziția lor la leziuni l-a determinat pe Xavi să ceară conducerii transferul unui fundaș central de valoare în iarnă. Conform Mundo Deportivo, principalul vizat este Inigo Martinez, fundașul central în vârstă de 31 de ani de la Athletic Bilbao. Acesta a fost și în vară pe lista Barcelonei, dar tranzacția a picat în cele din urmă.
Citește și:

Xavi îl vrea pe Inigo Martinez la Barcelona

Martinez ar fi o variantă ieftină pentru Barcelona, deoarece el mai are contract cu gruparea bască doar până în vara anului viitor, astfel că Athletic nu va cere mulți bani pe el. Există însă un mare semn de întrebare, legat de starea fizică a jucătorului. Acesta a suferit o tendinită rotuliană la genunchiul stâng într-un amical din presezon și a ratat câteva meciuri din startul stagiunii. Ulterior și-a revenit și este un jucător de bază al bascilor, dar Barcelona vrea să se asigură că problemele sale medicale au fost depășite complet înainte să demareze negocierile.
Inigo Martinez a început fotbalul la Real Sociedad, dar în 2018 a ajuns la marea rivală Athletic Bilbao. Fundașul a adunat 19 selecții și un gol la prima reprezentativă a Spaniei și nu ar fi exclus să facă parte din lotul lui Luis Enrique pentru Mondialul din Qatar, deși la ultimele meciuri din Liga Națiunilor nu a fost convocat.
Până la transferul lui Matinez, Barcelona trebuie să treacă cu bine peste următoarea perioadă, una foarte încărcată. Dacă eventualii pași greșiți din campionat pot fi recuperați ulterior, în Champions League echipa lui Xavi nu mai are voie să facă pași greșiți. Meciul cu Inter de săptămâna viitoare este decisiv pentru calificarea în optimi. Orice rezultat în afara unei victorii ar face ca Lewandowski & Co să aibă doar a 3-a șansă la accederea în fazele eliminatorii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo