Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlo Ancelotti a dezvăluit numele singurilor jucători care i-au cerut să nu-i trimită în teren

Nicu Savin

Publicat 07/10/2022 la 16:26 GMT+3

Carlo Ancelotti a susținut azi conferința de presă premergătoare partidei dintre Getafe și Real Madrid, din etapa a 8-a din La Liga. Vorbind despre posibila extenuare fizică a fotbaliștilor după Mondial, antrenorul madrilenilor a spus că are oarecare temeri, deoarece jucătorii nu admit că sunt obosiți. Italianul a punctat că în toată cariera sa, doar doi jucători i-au cerut să nu-i utilizeze.

Ancelotti: "Wird ein sehr wichtiges Spiel für uns"

Credit imagine: Perform

Carlo Ancelotti se numără printre antrenorii care vor avea mari bătăi de cap din cauza programării neobișnuite a Campionatului Mondial, în mijlocul sezonului competițional. Marea majoritate a jucătorilor lui Real Madrid vor fi prezenți în Qatar și cu siguranță primul lor obiectiv este să nu se accindeteze înaineta turneului final. În acest sens, fotbaliștii ar putea să o lase mai moale la club.
Discutând despre acest subiect cu presa iberică, Ancelotti a subliniat că va depinde de el și staff-ul său să gestioneze această problemă. Italianul e conșient că jucătorii nu vor spune niciodată că sunt obosiți și a exemplificat spunând că în peste 30 de ani carieră doar doi oameni i-au cerut să nu-i trimită pe teren pentru că sunt extenuați fizic.
"Nu cred (n.r. că jucătorii săi vor juca cu "frâna de mână trasă" pentru a se proteja în vederea Mondialului), pentru noi este important să evaluăm bine oboseala. Jucătorul nu este atât de sincer în acest sens. Va spune că este bine. Uneori, această situație poate duce la accidentări și de aceea prefer jucătorul care îmi spune că vrea să se oprească. Dar în 30 de ani de carieră doar doi jucători mi-au spus asta: Pepe, într-o finală de Liga Campionilor și Seedorf, într-un meci de campionat", a spus Ancelotti, citat de AS.com.
Citește și:

Ancelotti a admis că Benzema poate rata meciul cu Getafe

Întrebat despre starea fizică a lui Benzema, care nu s-a antrenat la capacitate maximă după duelul cu Șahtior din Champions League, Ancelotti a recunoscut că atacantul nu este în cea mai bună formă fizică și ar putea fi odihnit.
"A jucat două meciuri la rând după o absență de o lună, e cam încărcat. Nu este exclus complet din calcule, dacă mâine e bine poate juca. Dar s-ar putea să se odihnească la Getafe, nu vrem să riscăm", a spus Ancelotti.
După 7 etape scurse din acest sezon, Real Madrid este pe locul doi în La Liga, la egalitate cu rivala Barcelona, dar cu un golaveraj inferior. Pentru madrileni, o victorie la Getafe ar fi foarte importantă, deoarece în etapa a 9-a va avea loc derby-ul cu Barcelona, iar cum au decurs lucrurile până în prezent rezultatele din El Clasico ar putea fi hotărâtoare în stabilirea campioanei. În această rundă, Barcelona joacă acasă cu Celta Vigo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo