Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar, tot mai aproape de Barcelona! De ce mai depinde revenirea brazilianului pe Camp Nou

Dani Morar

Actualizat 11/08/2023 la 20:36 GMT+3

Neymar, fotbalistul plecat de la Barcelona la PSG în 2017 pentru 222 de milioane de euro, e tot mai aproape de o revenire pe Camp Nou. Brazilianul a suferit o accidentare în urma căreia a fost nevoit să se opereze, iar perioada lungă de indisponibilitate le-a dat de gândit francezilor.

Neymar im Trikot des FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Neymar ar putea fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri din această vară. Brazilianul e tot mai aproape de o revenire pe Camp Nou, după ce a părăsit-o pe Barcelona pentru PSG în 2017.
Campioana Franței l-ar fi anunțat deja pe jucător că nu se va baza pe el în sezonul viitor și e clar că Ney nu ar accepta statutul de rezervă. Fabrizio Romano a anunțat că PSG și jucătorul lucrează la o despărțire pe cale amiabilă, astfel că gruparea bluagrana l-ar putea semna liber de contract.
Jose Alvarez Haya, jurnalist de la El Chiringuito, și multe surse din Spania, susțin că Neymar ar avea deja o înțelegere verbală cu Barcelona, iar totul depinde acum de ce își dorește Xavi, antrenorul catalanilor.
S-a vorbit inclusiv despre salariul și durata contractului dintre fotbalist și campioana Spaniei. Barca i-ar oferi o înțelegere până în 2025 cu opțiune de prelungiri pe încă un sezon și un salariu de 13 milioane de euro pe an. Astfel, Neymar și-ar reduce drastic salariul, care acum se învârte în jurul a 40 de milioane de euro.
Neymar a evoluat în tricoul Barcelonei între 2013 și 2017 și a făcut parte din tripleta MSN, alături de Suarez și Messi. În 186 de meciuri a marcat de 105 ori și a oferit 76 de assist-uri.
Citește și:

Neymar are obiective clare pentru sezonul 2023-2024

Cei de la Sport.es au notat că suma pe care clubul blaugrana ar trebui să o plătească se ridică la maximum 12 milioane de euro, acesta fiind salariul net pe care Neymar l-ar primi de la Barcelona.
Suma le este pe plac celor de pe Camp Nou, care ar fi de acord cu o astfel de afacere. Rămâne de văzut dacă PSG va accepta să-l vândă în Arabia Saudită, aceasta fiind singura opțiune pentru francezi în cazul în care nu vor să piardă mulți bani pentru că Neymar nu are alte oferte din Europa.
Deși nu știe clar în acest moment unde va juca în noua stagiune, brazilianul are câteva obiective clare. Atacantul a fost întrebat ce își dorește să realizeze în următorul an, în care va reveni pe teren după aproape 6 luni în care a fost indisponibil din cauza unei accidentări la gleznă.
Neymar a fost întrebat câte goluri și assist-uri crede că va reuși, câte trofee crede că va câștiga și câte coafuri va schimba în decursul sezonului. Răspunsurile sale au fost postate pe rețelele de socializare.
Astfel, brazilianul a spus că va marca peste 30 de goluri și va da mai mult de 20 de pase decisive, că va câștiga 4 trofee și că nu știe exact cum se va tunde, dar că va avea cel puțin 3 coafuri diferite de-a lungul sezonului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo