Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu, uluit de Sheriff Tiraspol! Cu ce fostă echipă de-a sa a comparat campioana Moldovei

Nicu Savin

Publicat 29/09/2021 la 19:36 GMT+3

Dan Petrescu a susținut astăzi conferința de presă de dinaintea meciului dintre CFR Cluj și Randers, din grupele Conference League. Pe lângă meciul echipei sale, antrenorul campioanei României a comentat și victoria uluitoare a celor de la Sheriff Tiraspol contra lui Real Madrid. "Bursucul" a făcut o analogie între campioana Moldovei și o fostă echipă pe care el a antrenat-o în carieră.

Dan Petrescu

Credit imagine: facebook

Sheriff Tiraspol a furnizat una dintre cele mai mari surprize din istoria Champions League, câștigând împotriva lui Real Madrid, chiar pe Bernabeu, scor 2-1. Victoria campioanei Moldovei a făcut astăzi înconjurul presei internaționale și toți specialiștii au căzut de acord că un asemenea rezultat este greu să se repete în viitorul apropiat.
De aceeași părere este și Dan Petrescu, care s-a declarat șocat de performanța echipei din țara vecină.
"Am prieteni mulți în Moldova, sunt șocați ei, sunt șocat și eu. Sincer vă spun, nu mă așteptam. În primul rând, nu mă așteptam să elimine pe Steaua Roșie și pe Dinamo Zagreb, iar în grupe am zis: 'bă, dacă fac ăștia un punct, e miracol!'. Eu zic că sunt un exemplu pentru toate echipele din lume, din Europa, de unde vrei. Cu buget normal, cu jucători care nu prea au jucat. M-am uitat și eu de unde i-au luat. Astea sunt minuni, nu știu dacă se vor mai repeta vreodată.", a spus Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare meciului dintre CFR și Randers, citat de digisport.ro.
Citește și:

Dan Petrescu a comparat-o pe Sheriff cu Unirea Urziceni

Antrenorul CFR-ului a comparat performanța celor de la Sheriff cu ceea ce a reușit Unirea Urziceni cu el pe bancă, când a reușit victorii uriașe în Champions League, cu Sevilla sau Glasgow Rangers. Petrescu a punctat că victoria moldovenilor a fost pe deplin meritată și că aceasta reprezintă o lecție pentru toată lumea fotbalului.
"Are ceva parcă din echipa Urziceniului care a bătut Sevilla în grupele Champions League, pe Rangers, dar parcă ei sunt altceva. Cu Real Madrid să câștigi... iar Real Madrid n-a avut absențe. Victoria a fost meritată. Au mai dat un gol, dar a fost anulat pentru un milimetru de ofsaid.
Avem o lecție de învățat toți. Eu mereu am zis că fotbal nu știe nimeni, nici măcar eu, niciunul. Noi toată ziua învățăm. Fotbalul e imprevizibil, trebuie mereu să studiezi. Cei de la Sheriff au arătat că fotbalul nu e ca celelalte sporturi, e imprevizibil. Bravo lor, îi felicităm", a completat Dan Petrescu.
În ceea ce privește adversara din Conference League, Dan Petrescu a recunoscut că nu știe prea multe despre aceasta. Totuși, "SuperDan" a atras atenția că CFR va avea un meci foarte greu, scoțând în evidență faptul că Randers este o echipă disciplinată, condusă de un atrenor foarte bun.
"N-am reușit să văd câte meciuri mi-aș fi dorit ale lor. Mi-e greu să zic că-i cunosc foarte bine. Un adversar care, dacă termină în primele 5 din Danemarca, nu are cum să fie decât unul bun, disciplinat. Au mulți jucători cu talie, dar nu se bazează numai pe fazele fixe. Au jucători de viteză, patru jucători din Nigeria în atac. Au și jucători din Germania și Suedia, care sunt mai puternici. Per total e o echipă cu de toate. Antrenorul lor, care e de trei ani la echipă, este cel mai dorit antrenor din Danemarca. Se spune că e cel mai valoros. Din ce am auzit eu, e un antrenor foarte bun și cred că se vede în felul cum joacă. În ultimul lor meci, cu Midtjylland, au pierdut cu 1-0, dar posesia și ocaziile au fost la Randers. Pe mine mă îngrijorează foarte mult când văd că Randers domină o echipă ca Midtjylland, care un buget de 40-50 de milioane.", a menționat Dan Petrescu.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo