Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"

Cristian Mihală

Publicat 15/09/2021 la 11:58 GMT+3

Manu Carreno, unul dintre cei mai respectați jurnaliști sportivi din Spania, a avut un mesaj categoric pentru Joan Laporta, președintele Barcelonei, după ce Bayern i-a aplicat o nouă corecție trupei blaugrana, 3-0, chiar pe Camp Nou, în Champions League.

Barcelona - Bayern

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a învins-o pe Barcelona cu scorul de 3-0, marţi seara, în deplasare, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor la fotbal. Bavarezii s-au impus prin golurile marcate de Thomas Muller (34), cu un şut deviat, şi Robert Lewandowski (56, 85). Barca nu a avut niciun şut pe spaţiul porţii, pentru prima oară în istorie în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.
Sezonul acesta era oricum unul sacrificat - în contextul plecării lui Messi și a faptului că Griezmann a fost cedat împrumut la Atletico, în locul lui venind rezerva de la Sevilla, Luuk de Jong -, însă puțini se așteptau ca formația blaugrana să arate atât de rău. Diferența dintre cele două echipe a amintit de acel 8-2 din 2020, considerat accident, doar că acum Lewa&Co nu au mai fost la fel de concentrați la finalizare.

Barcelona nu ar avea mari șanse cu Ronald Koeman pe bancă

Barcelona e într-un proces de transformare, urmează era post-Messi, dar această nouă perioadă nu ar trebui făcută cu un antrenor precum Koeman pe bancă. Cel puțin asta susține Manu Carreno, unul dintre cei mai respectați jurnaliști de sport din Spania. În condițiile în care Laporta nu l-a vrut pe olandez - a și spus în campania electorală că are alte planuri pentru banca tehnică a echipei -, odată ajuns președinte a fost forțat să îl țină. Pentru că finanțele clubului sunt în aer, iar o despărțire de tehnician ar fi fost prea costisitoare. E un preț care trebuie plătit, însă, pentru ca acest club să aibă o șansă să redevină în viitorul mediu forța din ultimii 15-16 ani.
"Pe lângă calitatea fotbalului, fanii Barcelonei au fost contrariați și de ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. Scurgeri de informații către jurnaliști și tensiuni create care nu ajută clubul. Trebuie să ai un antrenor în care crezi. Știu că nu sunt bani și că nu e cel mai comod să plătești daune pentru o demitere. Dar așa ar fi cel mai onest pentru club, pentru jucători, pentru suporteri. Dacă nu vă place acest antrenor, domnule Laporta, concediați-l. Barcelona e în reconstrucție, iar mesajul venit de pe bancă influențează ce se întâmplă pe terenul de joc. Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă. Este primul antrenor din istoria Barcelonei în care președintele clubului nu crede. Koeman și Laporta nu sunt în divorț, sunt într-o căsătorie de conveniență. Iar acest lucru ar trebui să înceteze, pentru binele clubului", a explicat celebrul jurnalist pentru Cadena Ser.
Fără vreun rezultat notabil la Southampton și Everton, formații pe care le-a antrenat în perioada 2014-2017, Koeman a venit în 2018 pe banca Olandei și a reușit să redea parte din strălucire unei naționale care se transformase într-o echipă de plan secund în fotbalul mondial. Acest stil de joc plăcut din punct de vedere estetic l-a făcut pe fostul președinte, Bartomeu, să îl aducă la Barcelona în 2020. Încă de atunci, multe voci au susținut că fosta legendă catalană nu are pedigreeul unui antrenor de talia Barcelonei.
CITEȘTE ȘI:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo