Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlo Ancelotti trebuie să dea un examen pentru a putea sta pe banca celor de la Real Madrid

Bianca Dumitru

Publicat 31/01/2022 la 12:49 GMT+2

Carlo Ancelotti se află în atenția celor de la UEFA, prezența sa pe banca celor de la Real Madrid la meciurile din Champions League fiind în pericol din cauză că antrenorul trebuie să dea un examen pentru a-și reînnoi licențele.

Carlo Ancelotti, Real Madrid-Cádiz

Credit imagine: Getty Images

Carlo Ancelotti a revenit vara trecută la Real Madrid, echipă cu care a câștigat Supercupa Spaniei și pe care a reușit să o ducă pe primul loc în clasamentul din La Liga și să o califice în optimile Champions League și ale Cupei Spaniei.
Italianul este, însă, protagonistul unui moment fără precedent în fotbal. Tehnicianul se află în atenția celor de la UEFA, care l-ar fi avertizat că nu va putea sta pe banca echipei sale la meciurile din Liga Campionilor. Asta pentru că i-au expirat licențele de antrenor, pe care trebuie să și le reînnoiască prin susținerea unui examen.
Potrivit presei din Italia, Ancelotti ar fi fost înștiințat de UEFA cu privire la procedura pe care trebuie să o respecte. Oficialii celor de la Real Madrid nu sunt, însă, de acord cu anunțul forului european cu privire la antrenorul care a câștigat de-a lungul carierei 21 de trofee.
Șefii 'galacticilor' sunt de părere că UEFA exagerează și ar fi încercat să discute cu oficialii forului despre acest subiect, până în acest moment cele două părți nereușind să ajungă la un acord.
Următoarele meciuri ale celor de la Real Madrid în Champions League, duelurile din optimi cu PSG, se vor disputa pe 15 februarie și 9 martie.
Citește și:

ANCELOTTI, REVERENȚĂ ÎN FAȚA JUCĂTORILOR DE LA REAL MADRID

La sfârșitul anului 2021, Carlo Ancelotti a făcut o analiză după prima jumătate de an din noul său mandat la Real Madrid. Antrenorul a insistat că jucătorii sunt principalii artizani ai succesului de până acum, el contribuind doar cu experiența și capacitatea de a crea un echilibru în cadrul echipei.
"Cred că am știut să le dau încredere jucătorilor datorită experienței mele de atâția ani în fotbal. Realul are o echipă talentată și de calitate, iar antrenorul trebuie să le dea încredere fotbaliștilor. Este, de asemenea, sarcina staff-ului tehnic să găsească echilibrul potrivit între tineri și veterani și acest obiectiv a fost și atins. Dar Realul avea deja o echipă bună înainte să vin eu", a spus Ancelotti.
Antrenorul Realului și-a lăudat întreaga echipă pentru parcursul de până acum, dar s-a aplecat asupra câtorva jucători. În primul rând, italianul a remarcat forma extraordinară pe care o traversează Benzema, pe care îl consideră cel mai bun atacant din lume la ora actuală.
"Cred că Benzema este cel mai bun atacabt din lume. E la nivelul lui Cristiano Ronaldo sau Haaland. Benzema este un jucător care face diferența. Tocmai l-am revăzut în meciul cu Athletic, cu două goluri marcate într-un timp foarte scurt. Este într-o formă spectaculoasă", a menționat tehnicianul.
Ancelotti a scos în evidență și valoarea liniei sale mediane de la Real Madrid. În opinia tehnicianului, Kroos, Modric și Casemiro formează cea mai bună linie de mijloc din fotbalul actual.
"Pot să spun că am cea mai bună linie de mijloc din lume. Modric, Kroos și Casemiro au atât de multă experiență și știu atât de mult fotbal încât fac lucruri extraordinare. Se completează exemplar și formează un tot perfect. când cei trei sunt împreună pe teren, nimeni nu se poate compara cu ei", a conchis italianul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo