Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Explicația gestului făcut de Araujo, după ce a fost eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona-PSG în sferturile UCL

Andrei Nicolae

Publicat 17/04/2024 la 10:40 GMT+3

Sfertul de finală dintre Barcelona și Paris Saint-Germain a fost marcat de un moment care a generat extrem de multe controverse, și anume eliminarea lui Ronald Araujo de către Istvan Kovacs. Uruguayanul a reacționat imediat după ce a văzut cartonașul roșu și a comis un gest pe teren ce a ridicat câteva semne de întrebare privind explicația sa.

Ronald Araujo of FC Barcelona reacts towards Referee Istvan Kovacs as he is ushered off after being shown a red card following a foul on Bradley Barcola of Paris Saint-Germain

Credit imagine: Getty Images

După ce a câştigat pe Parc des Princes cu 3-2, FC Barcelona a plătit preţul faptului că a rămas în zece jucători după o jumătate de oră de joc. Istvan Kovacs a avut parte de un meci dificil, tensionat, cu multe proteste la deciziile sale de ambele părţi, dar nu a știut să fie discret, căutând parcă să fie în centrul atenției cu deciziile sale.
Momentul cheie al partidei a fost după jumătate de oră de joc, când fundaşul uruguayan Ronald Araujo l-a scăpat din marcaj pe Barcola, după care l-a agăţat în marginea careului, fiind eliminat de Kovacs. Imediat după ce a văzut cartonașul roșu, "stâlpul" din apărarea catalană a făcut un gest cu mâna sa care a ridicat câteva semne de întrebare, cel puțin pentru jurnaliștii de la Daily Mail.
Prin semnul pe care l-a făcut când și-a răsucit degetele, Araujo a vrut să sugereze că el și echipa sa sunt "furați" de către arbitrul român, aspect confirmat de internauții care au spus că acest gest este foarte comun în America de Sud. Uruguayanul a fost eliminat în minutul 29, când Barca conducea cu 1-0 și părea că are meciul sub control.
Citește și:

ITURRALDE GONZALEZ A DAT VERDICTUL: TREBUIA SAU NU ARAUJO ELIMINAT DE KOVACS

Eduardo Iturralde Gonzalez, fost mare arbitru FIFA spaniol, crede că centralul român a luat o decizie mult prea dură, atacantul de bandă al PSG-ului accentuând căderea, după un contact minim. VAR-ul nu putea interveni într-o astfel de fază, pentru că nu există certitudinea că românul a interpretat greșit faza, dar senzația fostului mare arbitru iberic e că Istvan Kovacs a luat o măsură mult prea drastică.
"Araujo nu are nicio vină, Barcola se aruncă. VAR nu are de ce să intervină aici, pentru că e o chestiune de interpretare a arbitrului, contact există. S-a validat astfel alegerea lui Kovacs, dar hai să ne uităm atent la fază: Araujo pune mâna pe umărul atacantului parizian în disputa pentru minge, iar acesta se lasă să cadă. Pentru mine nu există un contact care să necesite acordarea unui fault, am această certitudine.
Dacă ar fi fost fault, atunci arbitrul are dreptate să îl elimine pe Araujo, acest lucru este incontestabil", a explicat Eduardo Iturralde Gonzalez pentru Cadena SER.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo