Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scenariul uluitor prin care Franța poate obține locul adițional de Champions League. Spania a ieșit din cursă

Andrei Nicolae

Publicat 17/04/2024 la 09:44 GMT+3

Paris Saint-Germain a eliminat-o marți seara pe Barcelona din sferturile Ligii Campionilor, iar acest succes ține în viață șansele campionatului din hexagon de a trimite 5 echipe în cea mai tare competiție europeană intercluburi. De cealaltă parte, ibericii nu mai au nicio șansă, ținând cont că mai au o singură echipă angrenată în Europa, și anume Real Madrid.

Kylian Mbappé et Vitinha, deux des héros du PSG lors du succès à Barcelone

Credit imagine: Getty Images

Seara de marți din Liga Campionilor a fost de-a dreptul fabuloasă, cu meciuri spectaculoase care pot conta enorm în economia mai multor aspecte, nu doar a competiției europene propriu-zise. PSG a eliminat-o pe Barcelona chiar pe terenul catalanilor, în timp ce Borussia Dortmund a trecut de Atletico Madrid în fața propriilor suporteri.
Aceste două rezultate au o influență extrem de mare în ceea ce privește lupta pentru locul adițional din Liga Campionilor. Pentru campionatul Spaniei, această cursă s-a sfârșit din punct de vedere matematic, după ce atât Barcelona, cât și Atletico Madrid au fost eliminate din Champions League. La Liga mai are doar o singură echipă angrenată în competițiile europene, Real Madrid, însă trupa blanco nu mai poate face nimic ca să aducă 5 locuri de UCL în campionatul autohton.
În plus, Germania a câștigat câteva puncte de pe urma victoriei lui Dortmund, astfel că duelul dintre Bayern și Arsenal se anunță extrem de interesant. În acest moment, nemții au un punctaj de 17.123, iar englezii de 16.750, deci ce se întâmplă miercuri seara poate cântări enorm.
Citește și:

Franța poate câștiga și ea într-un mod incredibil locul adițional de UCL

Deși Franța pare ieșită din această cursă pentru locul adițional, campionatul din hexagon își poate asigura chiar el locul al cincilea de UCL, însă sub fondul unui scenariu incredibil. Ligue 1 poate avea mai multe locuri de Liga Campionilor la anul dacă toate cele trei echipe franceze rămase în cele trei competiții europene distince ridică trofeul deasupra capului.
Astfel, dacă PSG cucerește Liga Campionilor, Olympique Marseille ia Europa League și Lille câștigă Conference League, atunci Franța va avea 19.750 de puncte și va obține locul adițional. Totuși, acest scenariu pare improbabil, ținând cont că Marseille și Lille au pierdut în manșa tur în confruntările în care sunt angrenate și pot fi eliminate încă de acum. În plus, dacă PSG are șanse realiste de a câștiga UCL, celelalte două formații din Franța nu par favorite în competițiile lor, chiar și dacă s-ar califica în semifinale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo