Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

99,9% Koeman va fi dat afară de la Barcelona, după demisia lui Bartomeu! Ce urmează pentru catalani

Cristian Mihală

Actualizat 28/10/2020 la 09:07 GMT+2

Josep Maria Bartomeu și-a dat demisia din funcția de președinte al Barcelonei, iar pentru clubul de pe Camp Nou urmează un nou început. Fără Ronald Koeman, care va părăsi clubul la finalul stagiunii, el nefiind inclus în niciunul dintre proiectele marilor favoriți să conducă gruparea blaugrana.

Pep Guardiola (right) faces his former team-mate Ronald Koeman on Monday

Credit imagine: PA Sport

Deși are contract cu Barcelona până în 2022, demisia lui Bartomeu îl lasă pe Ronald Koeman descoperit: și-a pierdut principalul aliat de la club. Olandezul va fi aproape sigur dat afară la finalul acestui sezon. Ambii mari favoriți la președinția Barcelonei - Victor Font și Joan Laporta - au propriile proiecte și niciunul nu îl include pe tehnicianul olandez.
Victor Font nu a făcut niciodată un secret că îl va aduce pe Xavi antrenor la Barcelona, aceasta fiind văzută drept cheia rămânerii lui Messi la clubul pentru care a evoluat în toată cariera de senior. Joan Laporta - care nu a anunțat încă oficial că va candida - e singurul văzut să îi ridice probleme lui Font în lupta pentru șefia catalanilor. Și fostul președinte are ca principal obiectiv convingerea lui Messi să semneze prelungirea, iar pentru acest lucru e gata să îl aducă înapoi pe Guardiola.

Font a confirmat că îl va demite pe Koeman de la Barcelona

După demiterea lui Valverde, înainte de a alege neinspirata soluţie Setien, Bartomeu a încercat să îl aducă pe Xavi pe Camp Nou. S-a lovit de refuzul fostului mijlocaş, care face parte din echipa lui Victor Font, principalul cadidat la președinția clubului la alegerile de anul viitor.
Formaţia blaugrana îşi va alege noul preşedinte în martie 2021, după demisia lui Bartomeu, cel care a făcut o serie de gafe impardonabile, care au dus clubul în cea mai ingrată poziţie din istoria recentă.
Marele favorit e Victor Font, care nu e sprijinit doar de Xavi, dar şi de greii vestiarului. De altfel, în Spania s-a speculat de multe ori că incertitudinea cu privire la contractul lui Messi vine doar pentru a ştirbi şi mai mult din reputaţia lui Bartomeu. Concret, argentinianul nu ar fi vrut cu adevărat să plece de la Barcelona, dar și-a dorit să transmită un semnal clar: actuala administraţie e depăşită total şi e nevoie de o schimbare la vârf.

Victor Font își va respecta proiectul: Xavi, la Barcelona

Victor Font are toate atu-urile aşadar să fie noul preşedinte al clubului de pe Camp Nou şi a fost întrebat după numirea lui Koeman, ce se va întâmpla cu olandezul în cazul în care el va ieși președinte.
Ibericul a admis că tehnicianul e într-o poziţie departe de a fi ideală: pe lângă faptul că trebuie să ridice o echipă căzută total, care vine după un an fără vreun trofeu şi care are în minte ruşinoasa înfrângere cu Bayern, 2-8, el nu poate avea parte de un proiect pe termen lung. Font îşi va respecta planul iniţial, pus la punct în cele mai mici detalii în ultimii doi ani, astfel că îl va demite pe Koeman şi îl va instala pe Xavi pe banca tehnică. Independent de eventualele performanţe ale echipei în stagiunea viitoare.
"Dacă voi deveni preşedinte, Koeman nu va mai fi antrenorul Barcelonei pentru sezonul 2021-2022. Ronald este o legendă a noastră, îi doresc tot succesul din lume, dar trebuie să înţeleagă faptul că aceasta e o slujbă intermediară. Lucrăm la acest proiect de câţiva ani, am depus mult efort, avem toate lucrurile clare şi puse la punct. Chiar dacă Koeman va câştiga toate trofeele puse în joc - La Liga, Cupa şi Champions League - nu va rămâne la Barcelona. Xavi cunoaşte cel mai bine clubul, are toate piesele lipsă din puzzle şi va şti cum să le pună laolaltă. L-am ales pe el şi el va fi responsabil de absolut tot", a spus Victor Font pentru El Larguero.
Former Barcelona coach Pep Guardiola (L) and former president Joan Laporta hold the Spanish first division trophy

Laporta mizează pe Guardiola pentru a câștiga alegerile

Manchester City a încercat, imediat după eliminarea din Champions League, de sezonul trecut, să îl convingă pe Guardiola să semneze prelungirea contractului. Măsura a venit tocmai pentru că e știut faptul că tehnicianul catalan e în cărți pentru banca echipei de pe Camp Nou.
Fostul președinte al Barcelonei, Joan Laporta, a declarat că speră să îl aducă pe Guardiola înapoi la club. Laporta se pregătește să candideze la alegerile pentru conducerea Barcelonei de anul viitor, deși nu a făcut un anunț oficial în acest sens.
Laporta a fost președinte al Barcelonei între 2003 și 2010, o perioadă în care Barcelona a progresat enorm și în care Guardiola a devenit unul dintre cei mai mari antrenori din lume. În perioada cu Pep pe bancă, între 2008 și 2012, Barcelona a câștigat de trei ori La Liga, de două ori Champions League și a cucerit în total 14 trofee, devenind una dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului.
"Am început deja munca pentru a fi unul dintre candidații la alegerile Barcelonei. Am mai fost președinte și sunt entuziasmat să mă întorc. Situația din 2021 va fi dramatică și va trebui să schimbăm acest lucru. Lucrez cu oameni în care am încredere", a declarat Laporta de curând pentru TV3. "Mi-ar plăcea foarte mult să îl aduc pe Guardiola, el acum este la City, dar decizia îi aparține lui. El este un exemplu pentru Barcelona și sunt convins că toată lumea vrea ca Guardiola să revină pe bancă", a adăugat Laporta.
"La momentul potrivit, voi vorbi cu persoana care cred că ar trebui să fie antrenorul Barcelonei din 2021", a mai precizat Laporta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo