Mouctar Diakhaby a ieșit de pe teren în meciul Cadiz-Valencia, după ce a susținut că Juan Cala i-a adresat insulte rasiste. Fundașul cu origini din Guineea a fost urmat de coechipierii săi și meciul a fost întrerupt mai bine de 20 de minute. În cele din urmă partida s-a reluat și s-a terminat în condiții normale, dar Diakhaby nu a mai intrat pe teren.
Arbitrul partidei a consemnat în raportul jocului că niciunul dintre membrii brigăzii nu a auzit ce i-a spus Cala lui Diakhaby. De altfel nici măcar un alt jucător al Valenciei nu a confirmat cele invocate de acesta. Totuși, Diakhaby a postat astăzi un mesaj pe contul personal de Twitter, în care a reluat acuzațiile la adresa adversarului său de duminică și cere pedepsirea acestuia.
"M-a făcut negru nenorocit. Este intolerabil, nu pot să accept asta. Acest lucru nu trebuie să existe, cu atât mai mult în fotbal. Împreună cu colegii mei, am decis să mergem la vestiare, ceea ce a fost o decizie bună. Aceste cuvinte m-au rănit. Sper că La Liga va acționa și va sancționa jucătorul. Mulțumesc colegilor de echipă, clubului meu și tuturor celor care m-au susținut.", a spus Diakhaby în video-ul postat pe Twitter.
Liga
Koeman răsuflă ușurat după Barcelona – Valencia! Fati, Depay și Coutinho au reușit "remontada"
17/10/2021 LA 20:52

Juan Cala: "Nu există rasism în fotbalul spaniol"

La două zile distanță de la nefericitul eveniment, Juan Cala a susținut o conferință de presă în care a declarat că este consternat de acuzele care i-au fost aduse, menționând că nu este rasist și că nu a spus niciodată cuvintele care i s-au imputat.
"Totul este pură demagogie. Nu există rasism în fotbalul spaniol. Nu am spus niciodată, dar niciodată acele cuvinte. Nu snt rasist. Am trăit cu chinezi, cu sud-africani. Am fost în Guineea cu Kanoute și Benjamin. Este un spectacol ce se întâmplă. Sunt într-o stare de șoc. Suntem într-un fotbal fără spectatori. Există 20-25 de camere, microfoane, jucători, arbitri ... și nimeni nu a auzit nimic. Suntem în Occident, dar prezumția de nevinovăție nu mai există în această țară. Am fost supus unui linșaj public în ultimele 2 zile.", a spus Cala, citat de Marca.
De altfel, fotbalistul celor de la Cadiz a declarat că va încerca să își demonstreze nevinovăția în instanță: "De duminică, avocatul meu colectează datele pentru a începe acțiuni în justiție. Am primit mesaje de susținere de peste tot, pentru că am fost linșat public penru ceva ce nu am făcut."
În ceea ce-l privește pe Diakhaby, Cala a declarat că există 2 opțiuni: "Fie a interpretat greșit ce i-am spus, fie ainventat totul."
Liga
Ronald Koeman, despre criticile din ultima perioadă: "Sunt obișnuit, nu e prima oară"
16/10/2021 LA 12:45
Liga
Florin Andone, OUT din lotul lui Cadiz! Antrenorul Alvaro Cervera, furios pe internaționalul român
03/10/2021 LA 10:56