Mouctar Diakhaby a ieșit de pe teren în meciul Cadiz-Valencia, după ce a susținut că Juan Cala i-a adresat insulte rasiste. Fundașul cu origini din Guineea a fost urmat de coechipierii săi și meciul a fost întrerupt mai bine de 20 de minute. În cele din urmă partida s-a reluat și s-a terminat în condiții normale, dar Diakhaby nu a mai intrat pe teren.
Arbitrul partidei a consemnat în raportul jocului că niciunul dintre membrii brigăzii nu a auzit ce i-a spus Cala lui Diakhaby. De altfel nici măcar un alt jucător al Valenciei nu a confirmat cele invocate de acesta. Totuși, Diakhaby a postat astăzi un mesaj pe contul personal de Twitter, în care a reluat acuzațiile la adresa adversarului său de duminică și cere pedepsirea acestuia.
"M-a făcut negru nenorocit. Este intolerabil, nu pot să accept asta. Acest lucru nu trebuie să existe, cu atât mai mult în fotbal. Împreună cu colegii mei, am decis să mergem la vestiare, ceea ce a fost o decizie bună. Aceste cuvinte m-au rănit. Sper că La Liga va acționa și va sancționa jucătorul. Mulțumesc colegilor de echipă, clubului meu și tuturor celor care m-au susținut.", a spus Diakhaby în video-ul postat pe Twitter.
La Liga
Real Madrid, victorie pe teren propriu cu Cadiz, în ultimul meci din La Liga dinaintea CM
10/11/2022 LA 22:51

Juan Cala: "Nu există rasism în fotbalul spaniol"

La două zile distanță de la nefericitul eveniment, Juan Cala a susținut o conferință de presă în care a declarat că este consternat de acuzele care i-au fost aduse, menționând că nu este rasist și că nu a spus niciodată cuvintele care i s-au imputat.
"Totul este pură demagogie. Nu există rasism în fotbalul spaniol. Nu am spus niciodată, dar niciodată acele cuvinte. Nu snt rasist. Am trăit cu chinezi, cu sud-africani. Am fost în Guineea cu Kanoute și Benjamin. Este un spectacol ce se întâmplă. Sunt într-o stare de șoc. Suntem într-un fotbal fără spectatori. Există 20-25 de camere, microfoane, jucători, arbitri ... și nimeni nu a auzit nimic. Suntem în Occident, dar prezumția de nevinovăție nu mai există în această țară. Am fost supus unui linșaj public în ultimele 2 zile.", a spus Cala, citat de Marca.
De altfel, fotbalistul celor de la Cadiz a declarat că va încerca să își demonstreze nevinovăția în instanță: "De duminică, avocatul meu colectează datele pentru a începe acțiuni în justiție. Am primit mesaje de susținere de peste tot, pentru că am fost linșat public penru ceva ce nu am făcut."
În ceea ce-l privește pe Diakhaby, Cala a declarat că există 2 opțiuni: "Fie a interpretat greșit ce i-am spus, fie ainventat totul."
La Liga
Gattuso i-a dat replica lui Xavi după declarațiile spaniolului la finalul meciului de la Valencia
30/10/2022 LA 10:51
La Liga
Barcelona, victorie muncită cu Valencia! Catalanii au avut marile ocazii ale partidei
29/10/2022 LA 21:01