Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția Barcelonei, după ce presa din Spania a anunțat că Messi va pleca de pe Camp Nou

Cosmin Cioboata

Actualizat 17/08/2020 la 09:34 GMT+3

Lionel Messi a suferit săptămâna trecută cel mai dureros eșec alături de Barcelona: 2-8 împotriva lui Bayern Munchen, în sferturile UEFA Champions League.

Lionel Messi, căpitanul Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

Ca urmare a rezultatului uluitor de la Lisabona, discuțiile despre plecarea starului argentinian s-au accentuat în presa spaniolă: "Messi vrea să plece de la Barcelona", a fost titlul celor de la Interative Sport, publicat după ce ar fi luat legătura cu o sursă din interiorul clubului.
În ciuda zvonurilor că oficialii Barcelonei ar fi fost deja informați cu privire la dorința internaționalului sud-american, se pare că lucrurile stau complet diferit. Sport.es a anunțat azi-noapte că board-ul de pe Camp Nou nici măcar nu ia în calcul această variantă.
Oficialii catalani au negat posibilitatea ca Messi să plece de la Barcelona în această vară, asigurându-și fanii că starul lor nu își dorește să ajungă la altă echipă. Contractul lui Messi expiră în iunie 2021. De amintit este că starul argentinian are o clauză de 700 milioane de euro, pe care cluburile o pot plăti în orice moment, dacă jucătorul va dori să plece.

Messi a bifat 731 de apariții pentru Barcelona

Messi a debutat la prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a adunat 731 de apariții, a marcat 634 de goluri și a cucerit 34 de trofee. La 13 ani, puștiul Lionel Messi făcea primul pas în Academia La Masia și creștea în spiritul jocului ofensiv patentat de Cruijff la Ajax și dus la rang de artă în capitala soarelui etern, Barcelona.
Messi este argentinian, dar sângele său fotbalistic este blau-grana. La Barcelona, Messi s-a realizat ca fotbalist și ca om, iar faptul că după plecările lui Xavi și Iniesta a preluat și banderola de căpitan reprezintă o mare onoare.
Căderea liberă din ultimii ani a fost cauzată de multe probleme în afara terenului, iar alegerile proaste ale președintelui Bartomeu au fost din ce în ce mai costisitoare. 2-8 cu Bayern este doar ultima imagine a dezastrului managerial de pe Camp Nou. Messi poate alege rămânerea la Barcelona pentru o reconstrucție alături de Pique, dar condițiile sunt clare. Plecarea rapidă a lui Bartomeu și înlocuirea lui Quique Setien cu Xavi trebuie să fie prioritățile din viitorul apropiat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo