Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aubameyang nu a plecat cu mâna goală de la Arsenal! Suma uriașă pe care a încasat-o la reziliere

Nicu Savin

Actualizat 02/02/2022 la 18:10 GMT+2

Aubameyang și-a reziliat contractul cu Arsenal și a semnat cu Barcelona, după lungi negocieri între toate părțile implicate. Faptul că gabonezul a acceptat să joace pe Camp Nou pe un salariu mult redus față de ceea ce avea în Premier League nu este întâmplător, pentru că acesta a primit o sumă uriașă de bani în momentul în care s-a despărțit de fosta sa echipă.

Aubameyang

Credit imagine: Eurosport

Aubameyang a fost prezentat astăzi la Barcelona și toată lumea implicată în această mutare pare mulțumită. Catalanii au rezolvat problema aducerii unui atacant de valoare, iar jucătorul are șansa de a-și continua cariera la cel mai înalt nivel, după ce intrase într-un con de umbră la Arsenal. "Tunarii" au și ei motive de satisfacție, pentru că au scăpat de un fotbalist care nu mai intra în vederile lui Arteta și care avea un salariu uriaș.
Conform presei catalane, Aubameyang a acceptat un salariu mult redus la Barcelona fața de ceea ce primea la Arsenal, dar sport.es anunță că o explicație a acestui fapt este că atacanatul a primit o sumă substanțială pentru a-și rezilia contractul cu Arsenal. Mai exact, gabonezul a încasat în jur de 8 milioane de € la reziliere, suma aferentă salariului pe care l-ar fi încasat până la finalul acestui sezon. Astfel, Arsenal a economisit practic doar banii pe care i-ar fi dat gabonezului în stagiunea următoare, circa 18 milioane de €.
Aubameuang a semnat cu Barcelona până în 2025, dar catalanii vor avea dreptul de a întrerupe înțelegerea în vara lui 2023. Totuși, dacă va recurge la această soluție, Barcelona va trebui să-i plătească gabonezului anumite compensații financiare. Clauza de reziliere a contractului este de 100 de milioane de €.
Citește și:

Aubameyang, prezentare de gală la Barcelona

"Sunt aici! Forca Barca!", au fost primele cuvinte rostite de Aubameyang, pentru noua sa echipă. Catalanii i-au dedicat și un clip special atacantului de 32 de ani.
Clubul a emis un comunicat pe site-ul oficial în care anunță transferul gabonezului: "FC Barcelona și Pierre-Emerick Aubameyang au ajuns la un acord pentru un transfer, după ce atacantul și-a reziliat contractul cu Arsenal FC. Atacantul va semna un contract până la 30 iunie 2025, cu opțiunea de întrerupere pe 30 iunie 2023, iar clauza lui de cumpărare va fi stabilită la 100 de milioane de euro.
În scurt timp, clubul va oferi detalii despre prezentarea lui Pierre-Emerick Aubameyang ca jucător al primei echipe. Născut la Laval (Mayenne, Franța) pe 18 iunie 1989, Pierre-Emerick Aubameyang are triplă naționalitate: spaniolă, franceză și gaboneză, dar joacă la nivel internațional pentru Gabon. Jucătorul de 32 de ani are experiență, jucând în mai multe campionate europene.
Aubameyang și-a făcut debutul la seniori în sezonul 2008/09 la Dijon, în liga a doua din Franța. A atras atenția mai multor echipe din Ligue 1, acolo unde a evoluat pentru Lille (2009/10), AS Monaco (2010/11) și Saint Etienne (2011/13).
Următoarea sa echipă a fost Borussia Dortmund în 2013, unde a petrecut patru sezoane și jumătate, marcând 141 de goluri pentru a deveni unul dintre cei mai buni marcatori din Europa, fiind cel mai bun marcator din Bundesliga în 2017, cu 31 de goluri.
În 2018 a plecat la Arsenal, acolo unde a evoluat în ultimii 4 ani. A fost cel mai bun marcator din Premier League în 2019, cu 22 de goluri. La nivel individual, a fost numit Jucătorul African al Anului în 2015 și Jucătorul Anului în Bundesliga, în 2016. Are 72 de selecții la naționala Gabonului, pentru care a înscris de 30 de ori", se arată în prezentarea făcută de catalani.
Primul meci al lui Aubameyang în tricoul Barcelonei ar putea fi chiar în week-end-ul următor, când echipa lui Xavi va juca pe teren propriu derby-ul cu Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo