Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona ar putea încasa o sumă uriașă pentru un transfer definitiv al lui Coutinho la Aston Villa

Nicu Savin

Publicat 07/01/2022 la 17:08 GMT+2

Barcelona l-a împrumutat, până în vară, pe Philippe Coutinho la Aston Villa, iar englezii au opțiunea unui transfer definitiv. Prin eliberarea brazilianului, catalanii au eliberat o parte semnificativă din plafonul salarial, care le permite înregistrarea lui Ferran Torres, jucător pe care l-au cumpărat recent de la Manchester City.

Coutinho wechselt auf die Insel zu Aston Villa

Credit imagine: SID

Barcelona se mișcă foarte bine pe piața transferurilor. Catalanii au oficializat de curând achiziționarea lui Ferran Torres de la Manchester City, dar contractul ibericului nu a putut fi înregistrat la Liga Spaniolă pentru că gruparea blaugrana ar fi depășit plafonul salarial.
Acest lucru s-a rezolvat momentan prin împrumutul lui Philippe Coutinho la Aston Villa. Brazilianul a fost curtat de mai multe echipe din Premier League, dar a ales în cele din urmă să lucreze cu Steven Gerrard, fostul său coechipier de la Liverpool.
Coutinho are un salariu anual de aproximativ 8 milioane de €, dar prea iberică notează că un procent de 65% din contract va fi suportat de Aston Villa. Asta înseamnă că formația de pe Camp Nou va economisi în jur de 2,5 milioane de € până în vară, o sumă substanțială în contextul în care bugetul salarial al clubului este la limita impusă de Liga Spaniolă.
Citește și:

Barcelona ar putea încasa 40 de milioane de € pentru un transfer definitiv al lui Coutinho

Mai mult, Coutinho ar putea fi cedat definitiv în vară, cei de la Aston Villa având o opțiune de cumpărare. Deși cele două cluburi nu au precizat suma unui eventual trasnfer definitiv, jurnaliștii de la Sport.es susțin că e vorba de 40 de milioane de €.
Opțiunea nu este obligatorie, ceea ce înseamnă că gruparea de pe Villa Park are libertatea de a nu activa clauza dacă evoluțiile brazilianului nu vor convinge. Barcelona a plătit în jur de 140 de milioane de € pentru Coutinho în 2018 către Liverpool, iar recuperarea a 40 de milioane ar însemna o adevărată lovitură pentru catalani, mai ales că jucătorul nu a convins pe Camp Nou, iar situația financiară a clubului prezidat de Laporta este una delicată.
Aston Villa a cheltuit în vara trecută peste 100 de milioane de € pentru 3 jucători: Emiliano Buendia (Norwich), Danny Ings (Southampton) și Leon Bailey (Bayer Leverkusen), astfel că nu ar fi un lucru ieșit din comun dacă ar achita alte 40 de milioane de € pentru un jucător precum Coutinho. Totul va depinde de impactul brazilianului în angrenajul lui Gerrard, antrenorul urmând să decidă în vară dacă această investiție merită sau nu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo