Barcelona se mișcă foarte bine pe piața transferurilor. Catalanii au oficializat de curând achiziționarea lui Ferran Torres de la Manchester City, dar contractul ibericului nu a putut fi înregistrat la Liga Spaniolă pentru că gruparea blaugrana ar fi depășit plafonul salarial.
Acest lucru s-a rezolvat momentan prin împrumutul lui Philippe Coutinho la Aston Villa. Brazilianul a fost curtat de mai multe echipe din Premier League, dar a ales în cele din urmă să lucreze cu Steven Gerrard, fostul său coechipier de la Liverpool.
Coutinho are un salariu anual de aproximativ 8 milioane de €, dar prea iberică notează că un procent de 65% din contract va fi suportat de Aston Villa. Asta înseamnă că formația de pe Camp Nou va economisi în jur de 2,5 milioane de € până în vară, o sumă substanțială în contextul în care bugetul salarial al clubului este la limita impusă de Liga Spaniolă.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
ACUM 24 MINUTE
Citește și:

Barcelona ar putea încasa 40 de milioane de € pentru un transfer definitiv al lui Coutinho

Mai mult, Coutinho ar putea fi cedat definitiv în vară, cei de la Aston Villa având o opțiune de cumpărare. Deși cele două cluburi nu au precizat suma unui eventual trasnfer definitiv, jurnaliștii de la Sport.es susțin că e vorba de 40 de milioane de €.
Opțiunea nu este obligatorie, ceea ce înseamnă că gruparea de pe Villa Park are libertatea de a nu activa clauza dacă evoluțiile brazilianului nu vor convinge. Barcelona a plătit în jur de 140 de milioane de € pentru Coutinho în 2018 către Liverpool, iar recuperarea a 40 de milioane ar însemna o adevărată lovitură pentru catalani, mai ales că jucătorul nu a convins pe Camp Nou, iar situația financiară a clubului prezidat de Laporta este una delicată.
Aston Villa a cheltuit în vara trecută peste 100 de milioane de € pentru 3 jucători: Emiliano Buendia (Norwich), Danny Ings (Southampton) și Leon Bailey (Bayer Leverkusen), astfel că nu ar fi un lucru ieșit din comun dacă ar achita alte 40 de milioane de € pentru un jucător precum Coutinho. Totul va depinde de impactul brazilianului în angrenajul lui Gerrard, antrenorul urmând să decidă în vară dacă această investiție merită sau nu.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
ACUM 4 ORE
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
IERI LA 12:54