Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, cu ochii pe 5 tineri portari din Europa! Cine i-ar putea fi rezervă lui Ter Stegen din următorul sezon

Bianca Dumitru

Publicat 11/02/2022 la 22:09 GMT+2

Barcelona urmărește în această perioadă piața portarilor, catalanii dorindu-și să transfere în vară un goalkeeper. Presa din Spania a prezentat cele 5 variante pe care le au oficialii clubului blaugrana, printre care se numără Yassine Bounou de la Sevilla și Illan Meslier, jucătorul lui Leeds.

Ter Stegen și Neto

Credit imagine: Getty Images

Barcelona este în această perioadă în căutare de mai mulți jucători pe care să-i aducă în vară la echipă pentru a-i întări lotul lui Xavi. Unul dintre posturile vizate de șefii clubului este cel de portar.
Deși Marc Andre ter Stegen nu ar avea postul de titular în pericol, Xavi dând asigurări că îl consideră un jucător fundamental pentru Barcelona, oficialii de pe Camp Nou își doresc ca germanul să aibă parte de o competiție reală, care să-l ajute să se îmbunătățească. În plus, aceștia sunt îngrijorați de leziunile la genunchi ale goalkeeper-ului.
De asemenea, căutarea unui nou portar este determinată și de faptul că sunt șanse mici ca Neto să continue în tricoul blaugrana, atât pentru că brazilianul ar vrea să se transfere la o echipă la care să prindă mai multe minute, cât și pentru că plecarea lui ar putea ajuta clubul din punct de vedere financiar.

Cine sunt 5 portari aflați în atenția Barcelonei

În aceste condiții, presa din Spania a prezentat 5 nume de portari care s-ar afla în atenția catalanilor. Unul dintre ei este Yassine Bounou, fotbalistul Sevillei, pe care fanii Barcelonei îl cunosc cel mai bine. Goalkeeper-ul are 30 de ani, este cotat de site-ul transfermarkt.com la 15 milioane de euro și mai are contract până în 2024. De-a lungul carierei, marocanul a mai evoluat la Atletico de Madrid B, Zaragoza și Girona.
O altă variantă pentru Barcelona ar fi Illan Meslier, jucătorul de 21 de ani al celor de la Leeds. Fotbalistul mai are contract cu englezii până în 2026, iar înainte a mai jucat la Lorient, de unde Leeds l-a transferat pentru 6,5 milioane de euro. Valoarea de piață a francezului este de 20 de milioane de euro.
Citește și:
Alban Lafont, portarul lui Nantes, este și el în atenția celor de la Barcelona. Sportivul de 23 de ani este sub contract până în 2024, dar ar fi o variantă mai ieftină pentru catalani, fiind cotat de site-ul transfermarkt.com la doar 10 milioane de euro. El a mai trecut pe la Toulouse, alături de care a debutat la 16 ani în Ligue 1, și Fiorentina.
O alternativă și mai puțin costisitoare ar putea fi Maarten Vandevoordt, cel mai tânăr goalkeeper de pe această listă. Belgianul în vârstă de 19 ani este titular la Genk, echipă cu care mai are contract până în 2023. Valoarea sa de piață este de doar 4 milioane de euro.
Nu în ultimul rând, catalanii sunt și cu ochii pe Bartlomiej Dragowski, un polonez de 24 de ani care se află la Fiorentina din 2019. În ultimele sezoane a evoluat destul de mult în Serie A, dar o accidentare l-a ținut mai mult pe bancă în acest sezon. Portarul, cotat la 11 milioane de euro, mai are contract cu italienii până în 2023.
Pentru Barcelona mai există și varianta Inaki Pena, fotbalistul care se va întoarce pe Camp Nou la finalul acestui sezon, după 5 luni petrecute la Galatasaray, unde a fost împrumutat în ianuarie.
Jurnaliștii din Spania consideră că acesta va fi al doilea portar al catalanilor, mai ales că împrumutul a fost făcut fără opțiunea de cumpărare definitivă. În plus, antrenorul turcilor, Domenec Torrent, a anunțat că echipa sa nu se va putea baza pe spaniol și în următoarea stagiune din cauză că acesta se va întoarce în Spania, unde va fi rezerva lui Ter Stegen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo