Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta a dezvăluit de ce nu l-a demis mai repede pe Koeman! Ce a spus despre negocierile cu Xavi

Nicu Savin

Publicat 29/10/2021 la 15:03 GMT+3

Joan Laporta a susținut astăzi o conferință de presă în care a explicat motivele demiterii lui Ronald Koeman de pe banca tehnică a Barcelonei. Deși presa iberică scrie că venirea lui Xavi ca antrenor este iminentă, președintele clubului de pe Camp Nou a preferat să evite un răspuns concret privind acest subiect și a precizat că Sergi Barjuan, numit interimar, va sta pe bancă la următoarele meciuri

Joan Laporta y Sergi Barjuan

Credit imagine: Instagram

Ronald Koeman a fost demis de la Barcelona ca urmare a rezultetelor slabe din ultima vreme. Acest deznodământ era previzibil de mai mult timp, olandezul nereușind să facă echipa să joace la nivelul așteptat. Sergi Barjuan a fost numit antrenor interimar, iar la conferința de prezentare a acestuia președintele Joan Laporta a vorbit în premieră despre decizia de a renunța la Koeman în plin sezon.
Oficialul catalanilor a precizat că s-a gândit de mult timp la o asemenea hotărâre, dar unele rezultate l-au convins să-i mai acorde o șansă lui Koeman.
"Probabil că ar fi trebuit să luăm mai repede această decizie (n.r. demiterea lui Koeman), dar am considerat că merită o marjă de încredere. Îmi asum această responsabilitate. Victoriile cu Valencia și Dinamo Kiev m-au convins să-i mai dau o șansă, dar situația a devenit acum insuportabilă. Îi mulțumesc lui Koeman pentru că a acceptat să preia echipa într-un moment dificil. Singurul lucru pentru care nu a continuat a fost lipsa rezultatelor. Cred că am luat cea mai bună decizie care se impunea", a declarat Laporta, citate de sport.es.
Citește și:

Laporta a evitat să confirme venirea lui Xavi la Barcelona

Presa iberică scrie că venirea lui Xavi pe banca Barcelonei este doar o chestuine de timp. Fostul mare jucător și-a dat deja acordul pentru a prelua echipa sa de suflet, dar nu se poate despărți brusc de qatarezii de la Al Sadd, având o relație excelentă cu oamenii de acolo.
Laporta a precizat că Xavi va antrena Barcelona la un moment dat, dar a evitat să confirme zvonurile despre venirea imediată a acestuia. Totuși, președintele a recunoscut faptul că a purtat mereu discuții cu Xavi, însă a confirmat că Sergi Barjuan va sta pe bancă cel puțin la următoarele 2 meciuri ale catalanilor, cu Alaves și Dinamo Kiev.
"Antrenorul care va veni va avea tot sprijinul nostru. Sergi este un om curajos și este dispus să continue până când va fi nevoie. Dacă va veni un nou antrenor, va avea tot sprijinul noastru.
Cu Xavi am vorbit încă din campania electorală. Comunicarea dintre noi nu a fost întreruptă. Dar i-am spus că voi încerca să-l fac pe Koeman să-și ducă la bun sfârșit contractul. Pentru că este un mit al Barcelonei. Și așa i-am spus și lui Ronald. Îi mulțumesc și îi doresc mult succes. Barcelona va fi mereu casa lui.
Într-o zi Xavi Hernandez va antrena Barça. Am încredere în oamenii din jurul meu și ei urmăresc evoluția lui Xavi.Rapoartele pe care le avem de la Xavi sunt foarte bune. Am văzut împreună meciuri ale Barcelonei. Dar oricât de mult s-ar vorbi despre venirea lui, permiteți-mi să păstrez o rezervă. Trebuie să ne comportăm ca niște profesioniști.
Trebuie să ne concentrăm acum pe următoarele jocuri. Cel mai important este cel cu Alaves. Apoi vine partida cu Dinamo Kiev. Avem în continuare șanse atât în campionat, cât și în Champions League. În principiu, Sergi va fi pe bancă la aceste două meciuri.", a mai declarat Laporta.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo