Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona vrea neapărat un fundaș dreapta! Asalt pentru un jucător de la o rivală din La Liga

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/08/2022 la 19:39 GMT+3

Barcelona vrea să transfere cu orice preț un fundaș dreapta. Catalanii negociază cu argentinianul Juan Foyth, de la Villareal, însă fanii submarinului galben nu sunt deloc încântați cu gândul la o posibilă mutare.

Le duel entre Luis Diaz (Liverpool) et Juan Foyth (Villarreal) en demi-finale aller de la Ligue des champions à Anfield, le 27 avril 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona s-a reorientat după ce Cesar Azpilicueta și-a prelungit contractul cu Chelsea. Catalanii vor neapărat un fundaș dreapta după ce Sergino Dest nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Xavi dorește să aibă cât mai multă calitate și o concurență cât mai ridicată pe fiecare post.
Mateu Alemany, cel care se ocupă de transferurile formației catalane, s-a întâlnit deja cu agentul jucătorului, dar vestea nu a fost primită deloc bine de către suporterii lui Villareal. Juan Foyth este jucător de bază la echipa antrenată de Unai Emery, jucând în 26 de partide din sezonul trecut. Conform Mundo Deportivo, fundașul argentinian are o clauză de reziliere de 42 de milioane de euro, iar oficialii lui Villareal nu doresc să mai negocieze deloc.
Foyth a venit la Villareal vara trecută, după ce a fost împrumutat la Tottenham. 15 milioane de euro au fost plătite în schimbul său, postul de bază fiind de fundaș central. În tricoul submarinului galben a fost reprofilat ca fundaș lateral și dat randament mult mai bun, devenind titular incontestabil.
Situația financiară de la Barcelona nu este deloc roz. Catalanii nu l-au putut înregistra încă pe Jules Kounde, dar Juan Laporta promite că totul se va rezolva. Marcos Alonso este și el foarte aproape de a completa lotul lui Xavi, astfel că sunt semne că se pot găsi bani și pentru Foyth. Se vorbește și de varianta ca Barca să includă un fotbalist în această operațiune.
Citește și:

Barcelona forțează și venirea lui Bernardo Silva

Fotbalistul pe care Barcelona și-l dorește cel mai mult este Bernardo Silva, de la Manchester City. Portughezul este deschis unei colaborări cu Xavi, însă situația economică pune piedici și în această afacere.
Laporta lucrează intens la un transfer al lui Frenkie de Jong, cel care este dorit în Premier League, la Chelsea și Manchester United. De Jong a fost ținut rezervă și chiar utilizat ca fundaș, în amicale, o poziție care nu îi este deloc caracteristică. Dacă Frenkie va refuza în continuare să plece, atunci Barcelona are și alți jucători de care ar vrea să scape, dar pe care nu ar putea lua la fel de mulți bani.
Pierre Emerick Aubameyang și Sergino Dest se află pe lista posibililor plecați, însă prețurile nu se pot apropia de cele 80 de milioane de euro cerute pe De Jong. Depay pare foarte aproape de un transfer la Juventus, ceea ce poate elibera din plafonul salarial și va facilita înregistrarea lui Kounde.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo