Gary Neville îl susține pe Frenkie de Jong și îl sfătuiește pe mijlocașul olandez să ia în considerare acțiuni legale împotriva Barcelonei. Olandezul își dorește să rămână pe Camp Nou, dar oficialii catalani l-au anunțat că trebuie să accepte o reducere a salariului cu 50%, dacă vrea ca acest lucru să se întâmple.
Frenkie de Jong se află pe lista lui Manchester United, acolo unde este dorit de Erik ten Hag, fostul său antrenor de la Ajax. Cele două cluburi s-au înțeles deja și în ceea ce privește suma de transfer, dar mutarea este amânată din cauza datoriilor catalanilor, care trebuie să îi dea lui De Jong 17 milioane de euro, asta după ce olandezul a acceptat amânarea unor salarii din cauza situației precare de la club cauzată de efectele pandemiei în 2020.
Gary Neville consideră că tot ce se petrece cu Frenkie de Jong la Barcelona este inadmisibil și îl sfătuiește pe olandez să dea în judecată clubul catalan pentru că plătește sume uriașe pentru Lewandowski și Raphinha, dar nu poate să îi plătească datoriile:
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
ACUM 12 ORE
"De Jong ar trebui să ia în considerare acțiuni legale împotriva Barcelonei, iar toți jucătorii trebuie să îl susțină. Un club care a cheltuit o avere pe jucători noi nu poate să își plătească jucătorii cu care are contract este imoral și o încălcare a regulamentelor", a scris Gary Neville pe Twitter, făcând apel și la FIFPro, asociația care se ocupă cu drepturile jucătorilor de fotbal.
Citește și:

Xavi spune că nu încearcă să îl facă pe De Jong să plece de la Barcelona

În amicalul din Las Vegas contra lui Real Madrid, Frenkie de Jong a fost introdus pe parcurs de Xavi și folosit pe postul de fundaș central. Mai multe voci spun că decizia lui Xavi de a îl pune pe De Jong în centrul apărării reprezintă o modalitate de a îl face pe acesta să plece la Manchester United, dar antrenorul catalanilor a negat cu vehemență, spunând că el nu transmite mesaje jucătorilor prin deciziile pe care le ia:
"Frenkie? Eu nu trimit mesaje. Am vorbit cu el. Îmi place foarte mult de el. Pentru mine, el este un fotbalist fundamental, dar există și o situație financiară și fair play. Poate să ofere multe ca fundaș central. Îmi place de el în această poziție", a spus Xavi la finalul partidei amicale din SUA.
În această vară, Barcelona a plătit 45 de milioane de euro pentru Lewandowski, în timp ce pentru Raphinha a plătit 58 de milioane de euro. În ceea ce privește transferul lui De Jong la Manchester, Barcelona s-a înțeles cu United pentru suma de 65 de milioane de euro plus bonusuri.
Frenkie de Jong a ajuns la Barcelona în 2019, atunci când catalanii le-au plătit celor de la Ajax suma de 86 de milioane de euro pentru mijlocașul olandez. În acest moment, cota de piață a lui Frenkie de Jong este de 60 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.
Liga
Barcelona vrea să scape de Aubameyang! Ce sumă de bani își doresc catalanii în schimbul atacantului
ACUM 17 ORE
Liga
Ancelotti, surprins de lista de 30 de jucători pentru Balonul de Aur. Cine nu avea voie să lipsească
ACUM 18 ORE