El Clasico a ajuns pentru a doua oară în Statele Unite. După confruntarea din 2017 de la Miami, Barcelona și Real Madrid au disputat în această dimineață o partidă amicală în Las Vegas. La fel ca în urmă cu cinci ani, catalanii s-au impus, de data aceasta numai cu 1-0. Unicul marcator al partidei a fost noul jucător al echipei, Raphinha, care a reușit în minutul 27 o super-execuție.
La finalul partidei, antrenorul catalanilor, Xavi, s-a declarat mulțumit de jucătorii săi, chiar dacă au existat momente când echipa sa a suferit:
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
ACUM 12 ORE
"La Barca nu există meciuri amicale, există oportunități. Sunt lucruri pe care trebuie să le vedem înaintea sezonului. Deja jucăm ce pregătim. Vrem să câștigăm, cu atât mai mult împotriva lui Real Madrid. Vrem să jucăm și cred că am făcut-o foarte bine.
Am suferit pe final, dar am putut să pedepsim greșelile lor. Am fost mai buni decât ei. Am văzut lucruri pozitive, dar și lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim, mai ales din punct de vedere fizic, dar suntem încă înaintea sezonului. Aș spune că sunt fericit, nu datorită victoriei. Și asta, dar cel mai mult pentru senzația oferită", a declarat Xavi, potrivit Mundo Deportivo.
Citește și:

Xavi, încântat de transferurile lui Lewandowski și Raphinha

În partida din Las Vegas a debutat și Robert Lewandowski. Atacantul polonez transferat în această vară de la Bayern Munchen a jucat în primele 45 de minute ale partidei. Xavi a fost mulțumit de Lewandowski, dar și de marcatorul unicului gol, Raphinha:
"Ați văzut deja ce poate Raphinha, că este capabil să facă diferența. Iar Robert este un star de clasă mondială. Un star de clasă mondială care vine la noi cu o modestie extraordinară, care vine să ne ajute și care se adaptează foarte repede.
Adevărul este că sunt foarte fericit cu aceste transferuri și, în același timp, ne oferă concurență pentru jucătorii de top. Poate acest lucru ne va trezi puțin", a mai spus Xavi.
Pentru Barcelona urmează acum alte două partide amicale în Statele Unite. Catalanii vor juca cu Juventus (27 iulie) și New York Red Bulls (31 iulie), după care vor reveni pe Camp Nou, pentru partida cu UNAM din Mexic, ultima înaintea debutului în noul sezon din La Liga.
Liga
Barcelona vrea să scape de Aubameyang! Ce sumă de bani își doresc catalanii în schimbul atacantului
ACUM 17 ORE
Liga
Ancelotti, surprins de lista de 30 de jucători pentru Balonul de Aur. Cine nu avea voie să lipsească
ACUM 18 ORE