Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi se opune plecării lui Aubameyang! În schimb, Depay este aproape de a semna cu un alt mare club

Nicu Savin

Publicat 04/08/2022 la 17:36 GMT+3

FC Barcelona a fost extrem de activă pe piața transferurilor în această vară, dar clubul catalan nu are toate socotelile încheiate. În presa engleză au apărut informații că Aubameyang este dorit la Chelsea, dar se pare că Xavi nici nu se gândește să renunțe la gabonez. Nu la fel stau lucrurile în cazul lui Depay, care a fost înștiințat că nu va juca și negociază deja cu altă echipă iportantă.

Ousmane Dembélé, Memphis Depay y Pierre Emerick Aubameyang

Credit imagine: EFE

Barcelona a avut o campanie de achiziții răsunătoare, aducându-i pe Lewandowski, Raphinha, Kessie, Christensen sau Kounde. În același timp, catalanii au reușit să scape de o parte dintre jucătorii pe care Xavi nu se bazează, însă șefii clubului încă lucrează din greu pentru definitivarea lotului.
Xavi ar mai dori doar doi jucători: Marcos Alonso și Cezar Azpilicueta, dar deocamdată nu s-a ajuns la un acord cu Chelsea pentru cei doi. Relația dintre clubul catalan și cel londonez nu este cea mai bună, după ce formația de pe Camp Nou a reușit să-i ia pe Raphinha și Kounde, doriți în egală măsură de Chelsea.
Presa din Albion a scris că Chelsea vrea să se răzbune într-o oarecare măsură și încearcă să-l transfere pe Aubameyang, ajuns la Barcelona la începutul anului. Gabonezul este un jucător pe placul lui Thomas Tuchel, cei doi lucrând împreună la Borussia Dortmund. Acesta ar fi conisderat un înlocuitor ideal pentru Romelu Lukaku, cedat împrumut la Inter.
Totuși, mutarea lui Aubameyang pe Stamford Bridge este puțin plauzibilă. Conform Mundo Deportivo, atacantul nici nu se gândește să plece de la Barcelona, unde s-a adaptat excelent. Venirea lui Lewandowski nu îl sperie, iar Xavi i-a oferit mare încredere în perioada de pregătire. De altfel, Xavi s-ar opune și el plecării lui Aubameyang, fiind convins că atacantul va fi un jucător extrem de util în angrenajul său.
Citește și:

Depay, tot mai aproape de Juventus

Dacă plecarea lui Aumbameyang este exclusă, despărțirea de Memphis Depay pare doar o chestiune de timp. Xavi i-a transmis de câteva zile olandezului că nu se va baza prea mult pe el și ar fi mai bine să-și caute o echipă unde să se transfere.
Deși inițial părea decis să continue la Barcelona, Depay a înțeles situația, iar agentul său negociază cu mai multe cluburi. Cel mai interesat ar fi Juventus, o variantă agreată și de jucător. Torinezii vor să-l ia pe olandez sub formă de împrumut, cu opțiune obligatorie de cumpărare în vara viitoare. Barcelona ar cere în jur de 20 de milioane de € în schimbul său, o sumă care nu ar reprezenta o problemă pentru Juventus.
Conform presei catalane, singurul impediment în calea tranzacției este legat de salariul fotbalistului. Juventus nu-i poate oferi salariul pe care îl are la Barcelona, dar oficialii din Piemont speră ca batavul să-și reducă din pretenții, iar transferul să se facă înainte de începerea noului sezon.
Pe lângă Juventus, mai multe echipe din Premier League sunt interesate de Memphis Depay, dar acesta ar ezita să revină în Anglia, acolo unde a avut o perioadă slabă la Manchester United. Barcelona vrea să scape de Memphis, dar și de alți jucători, cât mai repede posibil, pentru ca noile achiziții să poată fi înregistrate la Liga Spaniolă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo