Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

E sau nu Messi accidentat? Precedentul periculos care pune sub semnul întrebării anunțul lui PSG

Cristian Mihală

Publicat 22/09/2021 la 11:16 GMT+3

Lionel Messi va lipsi în următorul meci al lui PSG, clubul anunțând ieri că este accidentat. Un precedent cu Luis Enrique i-a făcut pe jurnaliștii de pretutindeni să se întrebe dacă argentinianul are într-adevăr probleme medicale.

Lionel Messi (r.) mit Teamkollege Neymar

Credit imagine: Getty Images

Messi a fost schimbat în minutul 76 al partidei cu Lyon, la scorul de 1-1, iar acea decizie a lui Pochettino a avut un efect neașteptat. Fostul decar al Barcelonei a refuzat să strângă mâna antrenorului, pentru ca apoi, la golul de 2-1 al lui Icardi, să nu schițeze vreun gest.
În trecut, legenda Barcelonei a fost obișnuit să facă legea în vestiar și antrenorii să i se subordoneze. Inclusiv marele Guardiola a simțit ce înseamnă furia lui Messi, atunci când "și-a permis" să îl schimbe.
Acum, clubul de pe Parc des Princes a anunțat că argentinianul e accidentat și că nu va putea fi folosit în următorul meci. Cel mai probabil afecțiunea e reală, dar un precedent i-a făcut pe jurnaliștii din Vest să pună la îndoială veridicitatea problemelor medicale.

E Messi accidentat? Precedentul cu Luis Enrique

În ianuarie 2015, Messi a avut un conflict teribil cu Luis Enrique și a refuzat chiar să se antreneze. Pentru a salva aparențele, Barcelona a anunțat la vremea respectivă că superstarul sud-american e accidentat.
Concret, Neymar și Messi tocmai se întorseseră din vacanță, iar Luis Enrique i-a ținut pe banca de rezerve cu Real Sociedad, formație antrenată la vremea respectivă de David Moyes. Actualul selecționer al Spaniei a considerat că cei doi sunt obosiți, alăturându-se lotului mai târziu, după vacanțele de Crăciun petrecute în Argentina, respectiv Brazilia.
Sociedad a deschis scorul, grație unui autogol al lui Jordi Alba, iar în repriza a doua Luis Enriue, sosit de doar câteva luni la echipă, a trimis în teren artileria grea. În zadar, bascii impunându-se în cele din urmă și provocând un cutremur. Nu ca urmare a rezultatului, ci prin ceea ce a urmat după în vestiarul și birourile catalanilor.
A doua zi, Messi a lipsit nemotivat de la antrenament, iar clubul a încercat să împiedice ca știrea să "transpire" în presă și a pus totul pe seama unor probleme la stomac ale jucătorului. Cu doar câteva zile înainte, coechipierul Xavi acordase un interviu în presa spaniolă în care spunea că problemele la stomac sunt "scuze găsite de jucători când se întâmplă altceva ce nu trebuie aflat".
Lucrurile au luat amploare, la următorul meci, cu Elche, Luis Enrique fiind fluierat de întregul stadion. Relația Messi - antrenor a fost o perioadă una de gheață, până când Xavi a intervenit și a reușit să îi împace pe cei doi.
Într-un final, legătura nu doar că a devenit normală, dar cei doi s-au înțeles perfect, lucru recunoscut de Luis Enrique după ce a părăsit Barcelona.
"Până s-a rezolvat totul, a existat multă tensiune între noi. Ceea ce e clar e că nu eu am căutat să fie așa, dar s-a întâmplat și a trebuit să gestionez situația. Însă, în prezent, pot spune doar lucruri minunate despre Leo Messi", explica Luis Enrique la doi ani de la plecarea de la Barcelona, în 2019. Totodată, actualul selecționer al Spaniei admitea acum doi ani că ruptura a fost atât de mare încât se aștepta ca viitorul său la formația de pe Camp Nou să nu existe: "I-am transmis la momentul respectiv conducerii că ar fi bine să caute un alt antrenor".
CITEȘTE ȘI:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo